Στο επίκεντρο ο τουρισμός στο 11ο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας


Στις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού και τις καλές πρακτικές στην μακροπεριφέρεια Αδριατικής & Ιονίου επικεντρώθηκαν οι εργασίες της 2ης ημέρας του 11ου Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου, που πραγματοποιήθηκε στην Άρτα. 




Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν περιπτωσιολογικές μελέτες και βέλτιστες πρακτικές Εναλλακτικού Τουρισμού από επιχειρήσεις και φορείς στην περιοχή της Αδριατικής και Ιονίου. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθηγητής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης εστίασε στον ρόλο και τη συμμετοχή των πανεπιστημίων στα προγράμματα έξυπνης εξειδίκευσης και ειδικότερα στην περίπτωσητης γυναικείας επιχειρηματικότητας".

Για τη "συστηματική διαχείριση των τουριστικών προορισμών" μίλησε ο καθ. Τμήματος Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Πρόεδρος ΕΕΣΜΝικήτας Ασημακόπουλος.

Ο Ειδικός σε θέματα τουρισμού Συνδέσμου των Ιταλικών Εμπορικών Επιμελητηρίων και του Εθνικού Ινστιτούτο Τουριστικών ΕρευνώνISNARTκ. FlaviaCoccia μίλησε τον «Βιώσιµο και Προσιτό Τουρισμό». -Η μάνατζερ Προορισμού και Ειδικός μάρκετιγκ πολυτελών ταξιδίων κα CristinaLambiase, μίλησε για τους Κινέζους καταναλωτές ως ομάδα παθιασμένων και εξελιγμένων ταξιδιωτών.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου διοργανώθηκε Workshop με θέμα: "Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εναλλακτικός Τουρισμός", το οποίο συντόνισε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα Εύα Στεφανιδάκη. Στόχος του Workshop ήταν ο προσδιορισμός των προκλήσεων και εμποδίων, που επιδρούν αρνητικά στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε επίπεδο μακροπεριφέρειας, καθώς και η ανάδειξη λύσεων με κοινό πεδίο εφαρμογής.

Όπως προέκυψε τα σημαντικότερα εμπόδια είναι η κοινωνική οργάνωσης των σύγχρονων γυναικών, η έλλειψη δομών υποστήριξης και οι περιορισμένες δυνατότητες χρηματοδότησης.

Οι συμμετέχοντες ανέδειξαν ως προτεραιότητες για την βελτίωση του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας τη δημιουργία έξυπνων κοινωνικών δομών σε τοπικό επίπεδο, καθώς και την αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων και την απλοποίηση της διαδικασίας πρόσβασης σε αυτούς.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Και το όνομα αυτού Φοίβος !!