Διεθνής διάκριση για τη φέτα «Ηπειρος»


Η Φέτα της Άρτας και γενικότερα της Ηπείρου, αναδείχθηκε «Καλύτερο Ελληνικό Τυρί» στα International Cheese Awards

Ένας ακόμα κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα των διεθνών διακρίσεων που έχει αποσπάσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών η Φέτα «ΗΠΕΙΡΟΣ».


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των International Cheese Awards, αναδείχθηκε ως το «Καλύτερο Ελληνικό Τυρί», κερδίζοντας το Χρυσό Βραβείο στη σχετική κατηγορία.Τα International Cheese Awards (www.internationalcheeseawards.co.uk) είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους σε εμβέλεια σχετικούς θεσμούς παγκοσμίως.

Έχει ιστορία 114 ετών, στηρίζεται στη γνώση και την πείρα αναγνωρισμένων κριτών και επαγγελματιών του χώρου των τροφίμων και διεξάγεται κάθε χρόνο στο Nantwich της Αγγλίας, στο πλαίσιο της ομώνυμης έκθεσης αγροτικών προϊόντων και παραγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2012, η Φέτα «ΗΠΕΙΡΟΣ» είχε κερδίσει το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Φέτα».

Υπενθυμίζεται ότι η Φέτα «ΗΠΕΙΡΟΣ» είναι η ελληνική, παραδοσιακή, αυθεντική φέτα,που παράγεται σε αυστηρότατες συνθήκες υγιεινής, με τις πιο υψηλές προδιαγραφές,στο εργοστάσιο της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, στην Άρτα.

Το γάλα προέρχεται από ζώα περιοχών που φημίζονται για το καθαρό τους περιβάλλον, την αγνή φύση και τη μεγάλη ποικιλία χορταρικών και βοτάνων.

Αναφερόμενη στη νέα αυτή διάκριση, η Μαρία Γιαννακοπούλου, Διευθύντρια Μarketing της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, σχολίασε: «Ένα τόσο σημαντικό βραβείο προφανώς μας τιμά και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Κυρίως, όμως, μας εμπνέει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ώστε η Φέτα «ΗΠΕΙΡΟΣ» να διατηρεί και να ενισχύει τα ποιοτικά και γευστικά της χαρακτηριστικά. Γιατί, τελικά, ο στόχος μας είναι να φέρνουμε στο τραπέζι του καταναλωτή ένα καθημερινό, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικό ελληνικό τυρί, ικανό να αποσπά κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις».

...Λίγα λόγια για την φέτα της Άρτας και της Ηπείρου

Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ είναι μία από τις πιο σύγχρονες εταιρίες παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στην Ήπειρο, στον Αμμότοπο Άρτας.

Ιδρύθηκε το 1994. Ήταν η πρώτη βιομηχανία στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε κατά ISO 9002 για την παραγωγή και διάθεση τυριού "φέτα". Έχει λάβει επίσης τις πιστοποιήσεις HACCP, ISO 22000, IFS & ISO 9001:2008. Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ επεξεργάζεται ετησίως περίπου 25.000 τόνους αποκλειστικά αιγοπρόβειου γάλακτος και διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συσκευασίας. Έσοδα από πωλήσεις 2008: 27,3 εκ. ευρώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων ΗΠΕΙΡΟΣ στην ελληνική αγορά είναι η ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ, η οποία ανήκει στον ίδιο όμιλο εταιριών. Στην Ελλάδα, τα προϊόντα της ΗΠΕΙΡΟΣ ανήκουν στην κατηγορία premium. Χώρες στις οποίες εξάγει κυρίως, είναι Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία και Αυστραλία. Στους πελάτες εξωτερικού συγκαταλέγονται αλυσίδες super market και χονδρέμποροι.

 ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΗΠΕΙΡΟΣ 

Για τη συσκευασία των προϊόντων κρίθηκε απαραίτητη η επέκταση του εργοστασίου και η δημιουργία μιας καινούργιας πτέρυγας στην οποία στεγάζεται το συσκευαστήριο της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ.

Το συσκευαστήριο σχεδιάστηκε από Γερμανούς ειδικούς και πληρεί τους πιο αυστηρούς κανόνες υγιεινής. Είναι χωρισμένο κατά τρόπο διαβάθμισης σε «λευκούς» (οι πλέον αυστηροί), σε γκρίζους και σε απλούς χώρους.

Η αυστηρότητα καθαριότητας και απολύμανσης κλιμακώνεται στους λεγόμενους «λευκούς χώρους», στους οποίους για να εισέλθουν οι εργαζόμενοι πρέπει αναγκαστικά να περάσουν από ειδικό μηχάνημα που ελέγχει την πόρτα και δεν επιτρέπει την είσοδο αν το μηχάνημα αυτό δεν τους πλύνει και απολυμάνει προηγουμένως τα παπούτσια και τα χέρια τους.

Η νέα πτέρυγα του συσκευαστηρίου καταλαμβάνει περίπου 5.000τ.μ., είναι πλήρως κλιματιζόμενη και εξοπλισμένη με δυνατότητα φιλτραρίσματος και υπερπίεσης του αέρα, ώστε να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα επιμόλυνσης των προϊόντων ΗΠΕΙΡΟΣ στο τελικό στάδιο της παραγωγής, που είναι η συσκευασία τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Και το όνομα αυτού Φοίβος !!