Ο γιος του Πολύκαρπου Γιωρκάτζη Δήμαρχος Λευκωσίας


Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, νέος Δήμαρχος στην πρωτεύουσα της Κύπρου την Λευκωσία, αναδεικνύεται ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης με ποσοστό 57,11%. 


Η ανθυποψήφια του, Ελένη Μαύρου συγκέντρωσε το 39.36% των ψήφων, ενώ ο τρίτος υποψήφιος, Κωνσταντής Καντούνας συγκέντρωσε το 3,53%. H προδιαγεγραμμένη νίκη του κ. Γιωρκάτζη είχε διαφανεί από νωρίς, καθώς η διαφορά του από την απερχόμενη δήμαρχο ήταν σταδιακά αυξανόμενη.

Ο Γιωρκάτζης είχε τη στήριξη από ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ  ενώ η μέχρι χθες δήμαρχος Ελένη Μαύρου είχε την  υποστήριξη από το ΑΚΕΛ.

Υψηλό παρέμεινε ωστόσο και το ποσοστό αποχής με 31%.

Στη Λεμεσό επανεξελέγη ο Ανδρέας Χρίστου (ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ), με ποσοστό 58%, έναντι 42 % του Ανδρέα Κυπριανού, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Νέος
δήμαρχος Λάρνακας εξελέγη ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης με ποσοστό 55%, έναντι 45% του Νίκου Κλεάνθους. Τον Ανδρέα Λουρουτζιάτη υποστήριζαν τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ, ενώ ο Νίκος Κλεάνθους υποστηριζόταν από το ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

Ο
Λάζαρος Σαββίδης (ΔΗΣΥ, ΕΥΡΩΚΟ) επικράτησε στον δήμο Στροβόλου, έναντι του μέχρι χθες δημάρχου Σάββα Ηλιοφώτου.
 
Στην Πάφο επανεξελέγη, με 49,10% ο νυν δήμαρχος Σάββας Βέργας, που υποστηρίχθηκε από ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, έναντι 47,54% του Φειδία Σαρίκα, ο οποίος είχε την υποστήριξη του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ. Ο Ανδρέας Ευστρατίου εξασφάλισε το 3,36% των ψήφων.  

Στον κατεχόμενο δήμο Κυρήνειας εξελέγη ο Γλαύκος Καριόλου με 52,78%, ο οποίος είχε μόνο την υποστήριξη του Κινήματος Οικολόγων.  

Στο Παραλίμνι εξελέγη ο Θεόδωρος Πυριλής με 53,27%. Ο μέχρι χθες δήμαρχος Ανδρέας Ευαγγέλου συγκέντρωσε το 46,7% των ψήφων.   

Οι τοπικοί άρχοντες  θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους την 1η Ιανουαρίου 2012.

Το Βιογραφικό του Γιωρκάτζη

Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 20 Φεβρουαρίου 1968. Είναι γιος του δολοφονηθέντος το 1970 αγωνιστή και πρώην Υπουργού Πολύκαρπου Γιωρκάτζη. Μεγάλωσε με τη μητέρα του Φωτεινή Παπαδοπούλου, το γένος Λεβέντη και τον θετό πατέρα του, τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο. 

Αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα και την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και το 1986 κατετάγη στην Εθνική Φρουρά όπου υπηρέτησε ως Ανθυπολοχαγός των Καταδρομών. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης των Η.Π.Α., με μερική υποτροφία από το ίδιο το Πανεπιστήμιο, από όπου και αποφοίτησε με διάκριση το 1993. 

Απέκτησε μεγάλη εμπειρία στον τομέα των επιχειρήσεων και γνώρισε πολυποίκιλες νοοτροπίες και κουλτούρες αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί τόσο στις συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού των Η.Π.Α. και της Ευρώπης, όσο και στις απρόβλεπτες συνθήκες των αναδυόμενων αγορών της Ασίας και της Αφρικής. 

Φοιτητής ακόμα, άρχισε να εργάζεται στο τμήμα προαγοράς συναλλάγματος μεγάλου οργανισμού στη Βοστώνη, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε αρχικώς στην Αθήνα, στο τμήμα πωλήσεων αναψυκτικών του ομίλου 3Ε και ακολούθως στο Αίγιο, στην παραγωγή εμφιαλωμένου νερού από τον ίδιο όμιλο. Από το 1995 έως το 2000 εργάστηκε αρχικώς ως Διευθυντής Μάρκετιγκ σε πέντε εργοστάσια παραγωγής του Ομίλου 3Ε και της Coca Cola στη Ρουμανία και τη Μολδαβία. 

Ακολούθως ανέλαβε Γενικός Διευθυντής του εργοστασίου παραγωγής στην Οραντέα, όπου ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις απαιτήσεις και στις δύσκολες συνθήκες της φιλελευθεροποίησης της αγοράς και της παγκοσμιοποίησης στα πρώτα χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. 

Το 2000 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου ανέλαβε Διευθυντής Πωλήσεων στην πολυεθνική εταιρία Frigoglass, θέση που τον έφερε σε επαφή με τις αγορές δεκάδων χωρών της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. 

Το 2002 ανέλαβε Περιφερειακός Διευθυντής των εργοστασίων της ίδιας εταιρίας στην Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Ρουμανία και των αντιπροσωπειών της στο Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και τη Γερμανία, ενώ, το 2003 ανέλαβε και Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης στη Frigοglass, θέση από την οποία είχε τη δυνατότητα να διοικήσει ομάδες διαφορετικών ειδικοτήτων και να ηγηθεί της ερευνητικής δραστηριότητας της εταιρείας. 

Επί της δικής του θητείας τέθηκαν τα θεμέλια για την ίδρυση εργοστασίου της εταιρίας στην Κίνα, ως επιστέγασμα της εξαγωγικής της επιτυχίας στη συγκεκριμένη χώρα. 

Το 2005 επέστρεψε στην Κύπρο. Από τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή της εταιρίας Coca-Cola Λανίτης, συνέβαλε καθοριστικά στην αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στις καινούργιες και μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς μέσω της εφαρμογής μοντέρνων μεθόδων, διαδικασιών και συστημάτων. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, το 2010, αποχώρησε από την εταιρία και ασχολήθηκε με διάφορες επενδύσεις και κοινωφελείς δραστηριότητες. 

Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Πολύκαρπος Γιωρκάτζης, ενώ, είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, του Συνδέσμου Προστασίας Μνημείων Παλαιχωρίου και του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Ηλιάδη και έχουν τρία παιδιά, τον Πολύκαρπο, τη Μαίρη και τη Φωτεινή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης