ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Λειτουργεί αποτρεπτικά ο Αναπτυξιακός

Tην εξάλειψη ενός αντικινήτρου για την ένταξη επενδυτικών σχεδίων στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο (3908/2011) ζητά με έγγραφό του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 


Το πρόβλημα εντοπίζεται στον περιορισμό που έχει τεθεί ως προς την αναλογία του ενισχυόμενου κόστους για τις κτιριακές εγκαταστάσεις κτιρίων, των έργων υποδομής και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, που δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά το 40% της επένδυσης. 

Ο περιορισμός αυτός ειδικά στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπως διαπιστώνεται από τα πρώτα στάδια εφαρμογής του νέου Αναπτυξιακού Νόμου,   λειτουργεί αποτρεπτικά για επενδύσεις σε ξενοδοχεία σε παραδοσιακούς οικισμούς, κυρίως όμως σε επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα (ποιμνιοστάσια, πτηνοτροφεία, βουστάσια κ.α. – εξαιρουμένων των μονάδων μεταποίησης και τυποποίησης), όπου το ποσοστό κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων, υποδομών κλπ, αντικειμενικά υπερβαίνει κατά πολύ το 40% της επένδυσης.  

Ο Περιφερειάρχης, αφού επισημαίνει το πρόβλημα, ζητά την τροποποίηση του Νόμου για τις συγκεκριμένες κατηγορίες, κατά το πρότυπο του προηγούμενου Αναπτυξιακού Νόμου. 

«Σε διαφορετική περίπτωση, ο Αναπτυξιακός Νόμος θα έχει μηδενικό όφελος για τους δύο προαναφερόμενους κλάδους, που αποτελούν βασικούς άξονες ανάπτυξης για την Ήπειρο», καταλήγει το έγγραφο του Περιφερειάρχη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης