Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ

Με πλούσιο ποινικό μητρώο – πέντε ληστείες, μια απόπειρα ανθρωποκτονίας και αρκετές κλοπές στο ενεργητικό του – είναι ο 36χρονος Αλβανός υπήκοος ο οποίος συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Α.Δ. Άρτας ύστερα από ένοπλη ληστεία που διέπραξε στo τραπεζικό υποκατάστημα της Alpha Bank στην οδό Φιλελλήνων στην Άρτα.

«Πρόκειται για στυγνό εγκληματία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Γιώργος Ντοκομές σε συνέντευξή του σήμερα στα ΜΜΕ κατά την οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς στο χρονικό της ληστείας. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ληστεία στην τράπεζα ο δράστης απείλησε αστυνομικό με πιστόλι, ο οποίος σε κατάσταση άμυνας τον ακινητοποίησε τραυματίζοντάς τον. «Εκφόβισε αλλά είχε σφαίρα στη θαλάμη και ο κόκορας του πιστολιού ήταν ανοιχτός που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή ο δράστης ήταν έτοιμος να πυροβολήσει, δηλαδή αν δεν προλάβαιναν να τον καθηλώσουν οι αστυνομικοί είναι σίγουρο ότι θα πυροβολούσε αυτός» ανέφερε ο κ. Ντοκομές. 

Ο Αστυνομικός Διευθυντής εξέφρασε δημόσια την ευαρέσκειά του προς όλο το προσωπικό το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση, στους άνδρες του τμήματος Τροχαίας όπως επίσης και στην ομάδα ΔΙΑΣ η οποία έσπευσε επισημαίνοντας πως «ο κίνδυνος σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι απρόβλεπτος και μεγάλος». 

Ευχαρίστησε επίσης τον (άγνωστο) πολίτη ο οποίος παράλληλα με το μπουτόν το οποίο χτύπησε για ληστεία στην τράπεζα, απευθύνθηκε στο κέντρο της Αστυνομίας και έδωσε πληροφορίες για το περιστατικό.Την ώρα της ληστείας υπήρχε αρκετός κόσμος στην τράπεζα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 γύρω στις 09.50 το πρωί, η Alpha Bank έδωσε σήμα συναγερμού για ληστεία η οποία γινόταν την ώρα εκείνη στην τράπεζα. Στην Α.Δ. υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ένα περιπολικό που υπήρχε πλησίον της τράπεζας και συγχρόνως η ομάδα ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με την περιγραφή του Αστυνομικού Δ/ντή Άρτας κ. Ντοκομέ, έγινε άμεση εμπλοκή με τον δράστη ο οποίος έχοντας μπει μόνος του μέσα στην τράπεζα, με την απειλή όπλου (TOKAREV) αφαίρεσε από τα ταμεία χρηματικό ποσό 32.205 Ευρώ και στη συνέχεια διέφυγε πεζός στα στενά της πόλης. 

Ο σκοπός του ήταν να διαφύγει με το αυτοκίνητο το οποίο είχε κλέψει το προηγούμενο βράδυ απ’ τη Λεπτοκαριά Θεσπρωτίας και το οποίο το είχε σταθμεύσει πλησίον της τράπεζας. Κάποια στιγμή κατάφερε και μπήκε στο αυτοκίνητο και προσπάθησε να διαφύγει. «Ακολούθησε άμεση εμπλοκή με την ομάδα ΔΙΑΣ η οποία τον σημάδεψε και τον κάλεσε να σταματήσει» ανέφερε ο κ. Ντοκομές περιγράφοντας τα γεγονότα. 



Και συνέχισε την περιγραφή λέγοντας: «Αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε μία πορεία προς την Αγία Σοφία. Στο σημείο είχε αποβιβαστεί το πλήρωμα του περιπολικού της Τροχαίας και περίμεναν με τα όπλα ανά χείρας. Ο δράστης δεν υπάκουσε σε κανένα σήμα. Εμβόλισε κατ’ αρχάς δύο αυτοκίνητα ιδιωτών και στη συνέχεια στην προσπάθειά του να διαφύγει εμβόλισε το περιπολικό της Τροχαίας και συγχρόνως πρότεινε το όπλο του προς τους αστυνομικούς.

Επομένως η διάθεσή του ήταν καθαρά ανθρωποκτόνος. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν όπως έπρεπε να κάνουν. Ευτυχώς τον τραυμάτισαν ελαφρά. Μία σφαίρα τον πέτυχε στη δεξιά ωμοπλάτη και του προκάλεσε ένα θλαστικό τραύμα διαμπερές χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση για την υγεία του και μία άλλη σφαίρα στο χέρι που κρατούσε το όπλο του». 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μέχρι τώρα αστυνομικής έρευνας, ο 36χρονος ήταν κρατούμενος των Φυλακών Πατρών από τον Ιανουάριο του 2001, εκτίοντας συνολική ποινή 42 ετών διότι είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες σε τράπεζες στην Αθήνα και σωρεία κλοπών. Στα τέλη του Οκτωβρίου του 2010 παραβίασε την άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Πατρών. 

Μάλιστα την ίδια μέρα που βγήκε με άδεια από τη φυλακή – στην οποία δεν επέστρεψε – ο 36χρονος διέπραξε άλλες τρεις ληστείες στην Αθήνα καθώς και μία ένοπλη επίθεση εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ στο Παλαιό Φάληρο μαζί με συνεργό του ο οποίος συνελήφθη. 

«Όπως καταλαβαίνετε το παρελθόν του είναι πάρα – πάρα πολύ πλούσιο κι όχι μόνο το παρελθόν του αλλά και το παρόν του» τόνισε ο κ. Ντοκομές σημειώνοντας πως πρόκειται για μία σημαντικότατη επιτυχία της Αστυνομίας.

Κατασχέθηκαν το πιστόλι που χρησιμοποίησε ο δράστης στη ληστεία, με γεμιστήρα πλήρες φυσιγγίων και σφαίρα στη θαλάμη, 55 επιπλέον φυσίγγια των 7,62 mm, καθώς και το χρηματικό ποσό που αφαίρεσε  από την τράπεζα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Άρτας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης