Σήμερα η κηδεία του μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Περιστερίου, Χρυσοστόμου


Η κηδεία θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Περιστερίου, δηλαδή τον Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (πλησίον του μετρό).




Ήταν μια ισχυρή εκκλησιαστική φυσιογνωμία, που άφησε το σημάδι της κυρίως στους τομείς των διορθόδοξων και διαχριστιανικών σχέσεων, τομείς τους οποίους υπηρέτησε επί σειρά ετών στην Ιερά Σύνοδο ως επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής.

Χρημάτισε μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

Υπήρξε στενός φίλος του κ. Ιερωνύμου και ανήκε στον κλειστό κύκλο εκείνων των μητροπολιτών που στήριξαν και δούλεψαν για την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου. Ως μέλος της «ιερωνυμικής πτέρυγας» συγκρούστηκε σφοδρά με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο την περίοδο της κρίσης στους κόλπους της Εκκλησίας.

 Την τελευταία τριετία ο μακαριστός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, που δεν του επέτρεπαν να ασκεί σωστά τα πνευματικά και τα διοικητικά καθήκοντά του. Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο τον επισκέφθηκε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και του ζήτησε, με το θάρρος της παλαιάς φιλίας τους, να παραιτηθεί από τον μητροπολιτικό θρόνο του.

Στις 5 Μαρτίου 2019 με επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο ο κυρός Χρυσόστομος παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Προχθές η κατάστασή του επιδεινώθηκε και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου ανακοίνωσε χθες πως η σορός του Μακαριστού θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, για όποιον θα ήθελε να τον αποχαιρετήσει, ενώ η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα (9/11) στις 12 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Περιστερίου, δηλαδή τον Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (πλησίον του μετρό).

 Η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Ἐν Περιστερίῳ, τῇ 8ῃ Νοεμβρίου 2019

 Ἐν βαθυτάτῃ συγκινήσει ἀγγέλλεται, ὅτι μετέστη πρός Κύριον μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου κυρός ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ. Ἐξόδιος ἀκολουθία τελεσθήσεται εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Περιστερίου τό Σάββατον 9ῃ Νοεμβρίου 2019 καί ὥρα 12:00.

 Ἡ σορός τοῦ κοιμηθέντος ἱεράρχου θά ἀφιχθῇ στόν Μητροπολιτικόν Ναόν την 8η Νοεμβρίου 2019 καί περί ὥραν 20:00μ.μ. καί θά τελεσθῇ Τρισάγιον ὑπό τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος μετά τοῦ Ἱεροῦ Κλήρου καί ἐν συνεχείᾳ Ἱερά Ἀγρυπνία.

 Τό Ἱερόν Σκήνωμα θά εὑρίσκεται εἰς λαϊκόν προσκύνημα ἀπό τῆς 20:00μ.μ. ἕως καί τήν ὥραν τῆς ἐξοδίου ἀκολουθίας. Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.

newsbreak.gr

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης