Τα μονοπάτια της Ροδαυγής!!


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής στα πλαίσια ανάδειξης πεζοπορικών διαδρομών, προσκαλεί φίλους, φυσιολάτρες και πεζοπόρους να ανακαλύψουν ή να φρεσκάρουν τις ομορφιές της Ροδαυγής περπατώντας. 



Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, προτείνει να περπατηθούν μονοπάτια με την δυνατότητα επιλογής μεταξύ δυο διαδρομών.

Η μια παραποτάμια (το αυλάκι της Λεύκας) και η άλλη ημιορεινή στους πρόποδες του Ξηροβουνίου.

Όσοι επιλέξουν το αυλάκι της Λεύκας να γνωρίζουν τα παρακάτω:

Συνάντηση στην πλατεία Ροδαυγής στις 08,30. Αναχώρηση από Άγιο Νικόλαο Σουμεσίου. Διαδρομή μήκους 10 χιλιομέτρων. Χρόνος 4-5 ώρες. Βαθμός δυσκολίας 2. Διαδρομή κατάλληλη για περιπατητές με σχετική εμπειρία. Εξοπλισμός ορειβατικά μποτάκια, νερό, ξηρά τροφή. Αρχηγοί-συνοδοί: Χρήστος Αλεξίου – Γιώργος Σιαφαρίκας.

Όσοι επιλέξουν την ημιορεινή διαδρομή:

Συνάντηση στις 10,00 στην πλατεία Ροδαυγής και αναχώρηση για Κακολάγκαδο από Μπέσικο και Μπιστούρα. Μήκος διαδρομής 4,5 χιλιόμετρα κυκλική διαδρομή. Χρόνος 2,5 ώρες. Βαθμός δυσκολίας 1. Αρχηγοί – Συνοδοί: Χρήστος Σταύρος, Γιώργος Μάνος, Μαρία Παπαβασιλείου.

Με το τέλος των διαδρομών περίπου στις 14,00 θα προσφερθεί από τον Σύλλογο ντόπια βραστή γίδα και παραδοσιακές πίτες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ομιλίες στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών με θέμα τις πεζοπορικές διαδρομές, την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Ομιλητές θα είναι ο Πολιτικός Μηχανικός Χρήστος Ντάλλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Γκαρτζονίκας, το μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου ΄Αρτας Λεωνίδας Σπαής και η κ. Αιμιλία Κοκκινέλη.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης