Στους Μεγάλους Ευεργέτες του «ΣΚΟΥΦΑ» ο Βασίλης Καρατσιώλης


Ανοίχθηκε η διαθήκη του Βασίλη Καρατσιώλη, η οποία μαθαίνουμε ότι αναγνώστηκε από τον και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Μιχάλη Νικολάου, ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», τον οποίο ο επί σειρά ετών πρόεδρος έχοντας στην καρδιά του, αφήνει δωρεά. 



 Ο γιατρός (για πολλά χρόνια διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών ΙΚΑ), πρώην αντιδήμαρχος Αρταίων επί δημαρχίας του αειμνήστου, Κώστα Βάγια, προπαντός όμως λάτρης και... σημαία της πόλης, ορίζει στην διαθήκη το ισόγειο επί της Πριοβόλου, κάτω από την οικία του, να περάσει στην υψηλή κυριότητα της Φιλαρμονικής του ιστορικού Συλλόγου, διατηρώντας - ωστόσο - την επικαρπία εν ζωή η αγαπημένη του σύζυγος, Νανά.

Ένα δεύτερο διπλανό ισόγειο, στην ίδια οδό, αφήνει δωρεά στο ναό Αγίου Δημητρίου, με την επικαρπία να διατηρεί επίσης η σύζυγός του.

Ο Βασίλης Καρατσιώλης που κατά τη γνώμη μας ήταν από τους καλύτερους και αποτελεσματικότερους προέδρους στην σύγχρονη ιστορία του «ΣΚΟΥΦΑ», έτρεφε μια ιδιαίτερη αγάπη προς την Φιλαρμονική, γνώριζε τις ανάγκες, τις ελλείψεις και τις δυσκολίες της και σε συνεργασία με την αντιπρόεδρο και υπεύθυνη γι’ αυτή, Αγγελική Κολιού - Κολιούλη, έδωσαν μάχες για να κρατηθεί ζωντανή.

Και τα κατάφεραν. Μπορεί μεν να μην ήθελαν να πάρει δημοσιότητα, όμως γνωρίζουμε πολύ καλά την συνδρομή τους κυρίως για την αγορά μουσικών οργάνων και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συνεχίσει την προσφορά της στην Άρτα, τρέχοντας παντού για να λάβουν στήριξη.

Αυτό το ξεχωριστό ενδιαφέρον νομίζουμε ότι οδήγησε τον πρόεδρο στην απόφαση να αφήσει ως δωρεά το κτίριο με σημαντική αξία στην καρδιά της πόλης, προς την Φιλαρμονική.

Εις ανταπόδοση της προσφοράς του, πληροφορούμαστε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» αναμένεται να τον τιμήσει, ανακηρύσσοντάς τον «Μεγάλο Ευεργέτη», ενώ η χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής θα είναι αφιερωμένη στο όνομά του.

Πληροφορούμαστε, εξάλλου, ότι θα διατυπωθεί πρόταση ούτως ώστε όλες οι εκδηλώσεις μέσα στο 2020, να είναι επίσης αφιερωμένες στη μνήμη του. Οφειλόμενη η τιμή. Πράγματι το αξίζει.

http://www.taxydromosartas.gr/






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης