Ολονύχτια επιχείρηση για τις ανεμογεννήτριες..


- Εντυπωσιακό κομβόι στους δρόμους

Μία πραγματικά εντυπωσιακή επιχείρηση εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης και για αρκετές ώρες, από την Ιόνια μέχρι το Καλπάκι και τον Παρακάλαμο.



Πέντε νταλίκες, όχι από τις συνηθισμένες που συχνά βλέπουν οι οδηγοί στο δρόμο, ξεκίνησαν την μεταφορά τμημάτων των ανεμογεννητριών με τελικό προορισμό τον Κασιδιάρη.

Επρόκειτο για υπερμεγέθη οχήματα το μήκος των οποίων έφτανε τα 42 μέτρα τα οποία μετέφεραν τα πρώτα τμήματα για τους πυλώνες και τις ανεμογεννήτριες που τους επόμενους μήνες θα τεθούν σε λειτουργία.

Για την μετακίνηση των οχημάτων βρέθηκαν επί ποδός ισχυρές δυνάμεις της Τροχαίας Ιωαννίνων. Η Αστυνομία έδωσε τον καλύτερό της εαυτό λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την κίνηση των υπερμεγεθών οχημάτων όσο όμως και για την ασφαλή κίνηση των υπόλοιπων αυτοκινήτων, ειδικά από την ώρα που έφτασαν στην είσοδο των Ιωαννίνων και μέχρι την έξοδο από την πόλη, στην περιοχή του αεροδρομίου.

 Η αυτοκινητοπομπή είχε ξεκινήσει από το Μεσολόγγι και η όλη διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι και τον Μάρτιο. Η αμέσως επόμενη μεταφορά είναι προγραμματισμένη για τις αρχές της εβδομάδας όπου στο δρόμο θα βρεθεί ένα όχημα πραγματικό… τέρας.

Το μήκος του θα ξεπερνά τα 70 μέτρα και θα μεταφέρει το πρώτο πτερύγιο ανεμογεννήτριας. Στον Κασιδιάρη αναπτύσσονται δύο ουσιαστικά αιολικά πάρκα, στα όρια των Δήμων Πωγωνίου και Ζίτσας με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 90 MW.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και το μεγαλύτερο της Ηπείρου που θα τεθεί σε λειτουργία εντός του 2020.

epiruspost.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης