Βίκη Βασιλάκη στο Δ.Σ.: «Νέες καταλήψεις στα παραποτάμια»!


Για νέες καταλήψεις σε παραποτάμιες εκτάσεις, μίλησε η δημοτική Σύμβουλος ΒΙΚΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας συνάμα και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση. 



 Πιο συγκεκριμένα είπε: «Στις παραποτάμιες εκτάσεις του Αράχθου, ανάμεσα σε καλαμιές, κοντά σε σπίτια και αθλητικούς χώρους (γήπεδα), που παίζουν και μικρά παιδάκια, πολύ κοντά και σε Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό, αλλά και σε παιδότοπο, προ πολλών μηνών έχουν κατασκηνώσει οικογένειες, μάλλον ρομά, με μικρά παιδιά, σε συνθήκες απαράδεκτες για αυτά και τους γονείς τους, δημιουργώντας και εστίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Έχουμε προηγούμενα και σε άλλα σημεία της περιοχής μας, όπου προσωρινές τέτοιες καταλήψεις, έγιναν μόνιμες και… ανεξέλεγκτες, σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, όπως στις παραποτάμιες εκτάσεις – φιλέτα του Αράχθου, αλλά και σε αγρόκτημα, κοντά στη Φιλοθέη. Δημότες κατάγγειλαν στις αστυνομικές τοπικές αρχές αυτό το γεγονός, μάλλον ορισμένοι απομακρύνθηκαν, αλλά σίγουρα και πάλι θα επιστρέψουν.

Φρονώ κ. Δήμαρχε ότι πρέπει άμεσα να παρέμβετε, τόσο για την απομάκρυνση αυτών των ανθρώπων, όσο και στην καταστροφή των παραπηγμάτων τους. Ακόμη θα πρέπει να μεριμνήσετε για την τύχη αυτών των ανθρώπων, μέσω των τοπικών κοινοτικών δομών, πρώτιστα για την προστασία της υγείας των μικρών παιδιών και των γονιών τους.

Τέλος κ. Δήμαρχε, θα πρέπει όλες οι παραποτάμιες εκτάσεις, να ελέγχονται καθημερινά από εταιρίες σεκιούριτι και τη Δημοτική Αστυνομία, γιατί πέραν των κινδύνων καταλήψεών τους, υπάρχουν κίνδυνοι ανεπιθύμητων ενεργειών σε βάρος ανύποπτων πολιτών του Δήμου Άρτας. Σας επισυνάπτω τέσσερις χαρακτηριστικές σχετικές φωτογραφίες. Και σας ερωτώ, τι σκοπεύετε να πράξετε σε αυτή την περίπτωση;».

 paratiritis-artas.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης