Να μην αυξηθεί το κατώτατο όριο των ασφαλιστικών εισφορών


Να μην αυξηθεί το κατώτατο όριο των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων στον Ε.Φ.Κ.Α. (πρώην Ο.Γ.Α.) από 114 σε 220 ευρώ ζητάει ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη με έγγραφό προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και προς τους Βουλευτές του Νομού Άρτας. 



 Αναλυτικά το κείμενο του εγγράφου έχει ως εξής : 

 Εκφράζουμε την αγωνία τόσο την δική μας ως Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη , όσο και των δημοτών – κατοίκων του δήμου μας σε σχέση με την φημολογούμενη από τα μέσα ενημέρωσης έντυπα και ηλεκτρονικά τροποποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών.

Σύμφωνα με όσα ακούμε από τηλεοράσεις και διαβάζουμε από εφημερίδες, επίκειται γενναία αύξηση έως και εκατό τοις εκατό (για την χαμηλότερη εισφορά) των ήδη υψηλών ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών προς τον ΕΦΚΑ (πρώην Ο. Γ. Α.).

Όπως όλοι σας γνωρίζετε, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής μας ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα - γεωργία – κτηνοτροφία. Γνωρίζετε επίσης ότι ο γεωργικός κλήρος σε στρέμματα είναι ίσως ο μικρότερος στην επικράτεια αλλά και ο αριθμός των ζώων που εκτρέφουν είναι επίσης μικρός.

Κατά συνέπεια και τα έσοδα από τις επιχειρήσεις αυτές γεωργικές και κτηνοτροφικές είναι ελάχιστα και δεν αρκούν ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των οικογενειών τους.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί περαιτέρω αφενός μεν από την δραστική περικοπή των αγροτικών επιδοτήσεων κατά το προηγούμενο διάστημα (των επιλέξιμων – δικαιωμάτων, της εξισωτικής αποζημίωσης και της επιδότησης του πετρελαίου), αφετέρου δε από την αύξηση του κόστους παραγωγής όλων των προϊόντων τους αγροτικών και κτηνοτροφικών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν τις αναγκαίες ζωοτροφές και απαραίτητα γεωργικά εφόδια (σπόροι, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, πετρέλαιο κλπ.) για τις βασικές λειτουργίες των αγροτικών εκμεταλλεύσεών τους.

Ακόμη πιο πειστική εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα ήταν η γνώση της ασφαλιστικής κατάστασης αυτών των ανθρώπων οι οποίοι δεν μπορούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΕΦΚΑ και έτσι στερούνται ακόμη και την υγειονομική περίθαλψη, αλλά και την συνταξιοδότηση.

Εάν η ανωτέρω αύξηση ασφαλιστικών εισφορών καταστεί τελικά - όπως ακούγεται - Νόμος του Κράτους, θα έχει ήδη συνταχθεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου των αγροτών της περιοχής μας και των οικογενειών τους και η εφαρμογή του μέτρου θα είναι η υπογραφή της.

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε θερμά εκ μέρους αυτών των ανθρώπων, να ενεργήσετε με κάθε τρόπο προς αποφυγή λήψεως τέτοιων μέτρων, διότι το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι η ερημοποίηση της περιοχής, η φτωχοποίηση στον έσχατο βαθμό των ανθρώπων που σήμερα ονομάζονται αγρότες και κτηνοτρόφοι, και η εγγραφή τους στους καταλόγους των ανέργων και των αιτούντων επιδόματα διαβιώσεως.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ