Επιτυχημένη η δράση του Συλλόγου «Επιστήθιοι Φίλοι»


Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού που ορίστηκε και τιμάται την 25η Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φίλων Ν.Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι», υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 26/10/2019, στο πεζόδρομο της Σκουφά...



...και στη κεντρική πλατεία Άρτας, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού της πόλης με σκοπό να υπενθυμίσει την πολύτιμη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης μέσω του προληπτικού ελέγχου.


 Η δράση περιλάμβανε διανομή ενημερωτικού υλικού με οδηγίες για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού καθώς επίσης και ροζ κορδελάκια τα οποία φόρεσαν όλοι οι συμπολίτες μας τιμώντας τις γυναίκες σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη που δίνουν τον αγώνα τους κατά του καρκίνου του μαστού.

 Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Άρτας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Γιαννούτσου Παναγιώτη και της διευθύντριας κ. Ζιώρη Ανθούλας, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την δράση και υπενθύμισαν την ανάγκη εισαγωγής προγραμμάτων και δράσεων στην εκπαίδευση, με στόχο την κινητοποίηση των παιδιών, την ενδυνάμωση της έννοιας της πρόληψης σε θέματα υγείας και της εθελοντικής δράσης και συμμετοχής στα κοινωνικά δρώμενα.


 Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο ο καθένας, και στήριξαν την εκδήλωση καθώς και το Δήμο Αρταίων για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης και συγχαίρει τις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Άρτας για την ευαισθησία τους, την διάθεσή τους για εθελοντική προσφορά και τις υπέροχες μουσικές στιγμές, που προετοίμασαν με τόσο αγάπη και μας τις πρόσφεραν απλόχερα.

 Ας αποτελέσει η ημέρα της 25ης Οκτωβρίου την αφορμή για συλλογική δράση και κινητοποίηση με στόχο την ενίσχυση της ενημέρωσης και της πρόληψης, με στόχο λιγότερο καρκίνο στη ζωή μας.

Ας είναι ο λόγος να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που νοσούν από καρκίνο και μας έχουν ανάγκη. Ας είναι το κίνητρο για μέρες πιο φωτεινές και δρόμους που θα τιμούν κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

 Εκ μέρους του Συλλόγου Επιστήθιοι Φίλοι Νομού Άρτας.
 Η πρόεδρος Αγγελική Τσιρογιάννη








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης