Τρεις απομονωμένοι οικισμοί θα αποκτήσουν πρόσβαση


Οι κόποι και οι προσπάθειες τριών (3) χρόνων ανταμείβονται

Δημοπρατείται από το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη με προϋπολογισμό 788.399 ευρώ ή κατασκευή του έργου : Βελτίωση - ασφαλτόστρωση των παρακάτω οδικών δικτύων : (Φώτο)



α) Βελανιδιάς Μεσοπύργου 
β) Ντισνίκι Άνω Καλεντίνης 
γ) Ακροποταμιάς ( Μαλλέικα ) Κλειδίου.

 Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών προσφορών ορίζεται η Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. ( INTERREG IPA II Cross - Border Cooperation Programme " Greece - Albania 2014 - 2020 " Άρση από την απομόνωση των οικισμών : Βελανιδιά Μεσοπύργου , Ντισνίκι Άνω Καλεντίνης και Ακροποταμιά ( Μαλλέικα ) Κλειδίου.

Με σχεδιασμό , εργατικότητα , συνεργασία και αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που έχει γνώμονα και στόχο την ανάπτυξη και προκοπή του τόπου είναι σίγουρο πως ο Δήμος μπορεί να οδηγηθεί σε μια δημιουργική διαδρομή με ισόρροπη ανάπτυξη σε όλους τους άξονες που θα δίνει την δυνατότητα σε όλους τους δημότες να αντικρίζουν ευοίωνα το μέλλον.


 Οι κόποι μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2016 μετά την κατάθεση πρότασης ύψους 1.000 000 € για κατασκευή τριών δρόμων από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και ενός δρόμου από τον Δήμο Δρόπολης Αλβανίας στο Διασυνοριακό πρόγραμμα: Ελλάδα - Αλβανία ( Interreg : Greece - Albania ) και που στην πορεία απαιτήθηκαν δύο συναντήσεις εργασίας του Δημάρχου και των συνεργατών του με τον Δήμαρχο του Δήμου Δρόπολης και των συνεργατών του στην Αλβανία , δύο συσκέψεων στην Θεσσαλονίκη και μιας στην Ηγουμενίτσα πάλι του Δημάρχου Περικλή Μίγδου και των συνεργατών του με τους εκπροσώπους της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος και των εκπροσώπων του Δήμου Δρόπολης καθώς και μιας συνάντησης εργασίας στην Άνω Καλεντίνη με την συμμετοχή του Δημάρχου Δρόπολης Αλβανίας και των συνεργατών του έφεραν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Φτάσαμε στην δημοπράτηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου της ασφαλτόστρωσης και τσιμεντόστρωσης όπου απαιτείτε των τριών οδικών αξόνων δημιουργώντας τις προϋποθέσεις την άνοιξη να αρχίσουν οι εργασίες και στις αρχές καλοκαιριού να ολοκληρωθούν !



Τρεις οικισμοί πραγματικά απομονωμένοι με οδικά δίκτυα τριτοκοσμικά θα αποκτήσουν την δυνατότητα πρόσβασης στους επαρχιακούς δρόμους ( 1. Άρτας - Καρδίτσας για το Ντισνίκι. 2. Άρτας - Σκουκηκαριάς για την Ακροποταμιά 3. Άρτα - Αυλάκι Αιτωλοακαρνανίας για την Βελανιδιά ) μέσω σύγχρονων οδικών δικτύων.

Έργο που από την κατάθεση της πρότασης παρακολούθησε και υποστήριξε η Ευγενία Φωτονιάτα .

Καθοριστική ήταν η συνεργασία σε όλη την προσπάθεια ένταξης και δημοπράτησης του έργου των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη και του Δήμου Άρτας καθώς και της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου μας .

Είναι το πρώτο έργο που εντάσσεται σε Διασυνοριακό πρόγραμμα για τον Δήμο μας αποδεικνύοντας το ποσό μεθοδική και οργανωμένη προσπάθεια έγινε από όλους όσους ασχολήθηκαν !




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης