Ψήφισμα του "Σκουφά" για το θεατράκι του Κάστρου


Εκδόθηκε πρακτικό συνεδριάσεως του Δ.Σ. του "Σκουφά" το οποίο υπογράφεται από όλα τα μέλη και κοινοποιείται προς όλες τις Αρχές του Νομού και αφορά το θεατράκι του Κάστρου.



Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

"Στην Άρτα χθες, 23η Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 μ.μ. συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. του Συλλόγου, ύστερα από προφορική πρόσκληση του Προέδρου, με μοναδικό θέμα την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την ανακοίνωση της ειλημμένης απόφασης για οριστικό κλείσιμο του θεάτρου στο Κάστρο.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, το Δ.Σ. ομόφωνα αποφασίζει την έκδοση ψηφίσματος:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μ/Φ Συλλόγου Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» συνήλθε χθες στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 σε έκτακτη συνεδρίαση σχετικά με την ανακοίνωση της ειλημμένης απόφασης για οριστικό κλείσιμο του θεάτρου στο Κάστρο .

 Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» κουβαλώντας ως βαριά και πολύτιμη κληρονομιά κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης έχει ως σκοπό του τη διατήρηση και την ανάδειξή τους.

Ως εκ τούτου δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε θέματα που προβληματίζουν την αρτινή κοινωνία και επιβάλλεται να συντονίσει το βηματισμό του με αυτή. Όταν μιλάμε για τον πολιτισμό και τα μνημεία μας πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.

 Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη σχεδιαζόμενη ενέργεια που θα στερήσει από την αρτινή κοινωνία έναν χώρο πολιτισμού με τον οποίο ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη για πάνω από 30 χρόνια τώρα.

Θεωρούμε ότι οι όποιες υπηρεσιακές αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται κατόπιν διαλόγου και συνεργασίας με την κοινωνία στην οποία υποτίθεται ότι απευθύνονται και όχι ερήμην της.

Καλούμε τους αρμόδιους να προβούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε το θέατρο Κάστρου να συνεχίσει να λειτουργεί ως χώρος παραστάσεων με ασφάλεια για το αρτινό κοινό που το έχει αγκαλιάσει όλα αυτά τα χρόνια.

Η Άρτα δεν μπορεί να ζει μόνο με τις μνήμες του ένδοξου παρελθόντος της. Οφείλει να τις μεταφέρει, να τις αναβιώνει και να τις εντάσσει ως ζωντανό κύτταρο στην καθημερινότητά της".



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης