"Η ανάδειξη του γεφυριού της Πλάκας"


- "Να συγκεντρωθούν τα υπολείμματα του γεφυριού για να τα βλέπουν οι επισκέπτες της περιοχής"

Είναι γνωστό ότι η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας προχωράει κανονικά και μέσα στο έτος πιθανόν να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της ή κατά το μεγαλύτερο μέρος τουλάχιστον και έτσι να απομείνουν κάποιες συμπληρωματικές εργασίες για αργότερα.



Επίσης είναι γνωστό ότι πέρα από τη στερέωση, αποκατάσταση και αναστήλωση του γεφυριού προβλέπεται και η "ανάδειξη" του εν λόγω μνημείου.

Στο παρελθόν έχει εκφραστεί δημόσια από θεσμικούς παράγοντες η ανάγκη για τη δημιουργία κάποιου χώρου εν είδει μουσείου κ.λ.π. όπου θα συγκεντρωθούν τα υπολείμματα του γεφυριού για να τα βλέπουν οι επισκέπτες της περιοχής αλλά κυρίως οι επόμενες γενιές...


Μέχρι σήμερα και ενώ έχουν παρέλθει πάνω από τρία χρόνια, τα παραπάνω τμήματα τα οποία ανασύρθηκαν έχουν εναποτεθεί σε υπαίθριο χώρο κοντά στην κοίτη του Ραφτανίτικου (παραπόταμου του Αράχθου) με ότι συνεπάγεται αυτό ενώ η κατάστασή τους αναπόφευκτα επιδεινώνεται και αλλοιώνεται.

Η στασιμότητα αυτή εύλογα προβληματίζει, όμως πιστεύεται ότι υπάρχει η βούληση και είναι στις προθέσεις των εμπλεκομένων φορέων του εγχειρήματος της αναστήλωσης του γεφυριού να προχωρήσει σύντομα η υλοποίηση και του σκέλους αυτού του έργου, με όποιο τελικά τρόπο προκριθεί η βέλτιστη αξιοποίηση των διασωθέντων ως άνω τμημάτων.

Μιχαήλ Πανταζής





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης