Σχόλιο της Όλγας Γεροβασίλη για το κλείσιμο του θεάτρου


Μετά από 32 ολόκληρα χρόνια, το μικρό θέατρο στο Κάστρο της; Άρτας, ένας εμβληματικός χώρος πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας, που κρατούσε το Κάστρο όλα αυτά τα χρόνια ζωντανό, ανακοινώθηκε ότι κλείνει, σχολιάζει η Βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη.



Και συνεχίζει: "Ένας ανοιχτός δημόσιος χώρος, που έχει φιλοξενήσει πάμπολλες εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικά δρώμενα, που αγκαλιάστηκε από όλη την τοπική κοινωνία και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι των πολιτιστικών καλοκαιριών μας, κάποιοι ανακάλυψαν τώρα, μετά από 32 χρόνια, ότι δεν... πληροί τις προδιαγραφές. 

Αναμενόμενη και απολύτως λογική η έντονη αντίδραση του κόσμου στο άκουσμα της ανακοίνωσης. Όπως εύλογα είναι και τα ερωτήματα, που ζητούν απαντήσεις: 

 - Πότε και ποιοι το αποφάσισαν; 

- Πότε «ανακάλυψαν» ότι δεν πληροί τις προδιαγραφές; 

- Εάν όντως δεν τις πληροί, γιατί δεν προχωρούν στις κατάλληλες ενέργειες και εργασίες, ώστε το επόμενο καλοκαίρι να είναι λειτουργικό; 

- Δεν γνωρίζουν ότι αυτός είναι ένας μοναδικά φορτισμένος χώρος πολιτιστικών δράσεων; 

- Ή μήπως κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει οι συμπολίτες μας να μάθουν ότι Πολιτισμός και Κάστρο της Άρτας είναι ασύμβατες έννοιες; 

 Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και από τη Δημοτική Αρχή και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Πρέπει να μάθουν οι πολίτες της Άρτας για ποιο λόγο αποκλείονται από έναν δημόσιο χώρο".



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης