Ομόφωνα ΟΧΙ στο οριστικό κλείσιμο του θεάτρου στο Κάστρο


«Έγκλημα για την Άρτα αποτελεί η μεταφορά του θεάτρου σε άλλον χώρο»

 Σε τεταμένη ατμόσφαιρα, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων που αφορούν το θεατράκι στο Κάστρο της Άρτας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων.



Οι εντάσεις, οι διαξιφισμοί και η τάση μεταξύ των δύο πλευρών (δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης) να πετούν το μπαλάκι των ευθυνών η μία στην άλλη κυριάρχησαν στην πρώτη αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο όμως εν τέλει σε κλίμα ομόνοιας ψήφισε ομόφωνα ΟΧΙ στο οριστικό κλείσιμο του θεάτρου στο Κάστρο της Άρτας.

Όλοι μέσα στην αίθουσα συμφώνησαν (τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων όσο και οι απλοί δημότες που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος) ότι το θεατράκι στο Κάστρο είναι αναντικατάστατο, έχει μια μοναδική ταυτότητα με τέλεια ακουστική και αισθητική του περιβάλλοντα χώρου που δεν μπορούν να αντιγραφούν, ώστε να μεταφερθεί το θεατράκι σε άλλον χώρο εκεί πλησίον.

Ένα ηχηρό ΟΧΙ βροντοφώναξε λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Άρτας, που έχει βλέψεις και σχέδια για τη μεταφορά του θεάτρου σε άλλον χώρο εντός ή εκτός του Κάστρου, με στόχο να αναδειχτεί η αρχαιολογική αξία του χώρου όπου τώρα βρίσκεται το θεατράκι, δεδομένου ότι εκεί βρίσκονταν οι φυλακές του Μακρυγιάννη και αξίζει να αναδειχτεί το μέρος με τη δημιουργία εκθεσιακού και μουσειακού χώρου εκεί.

Ο Δήμαρχος Αρταίων δήλωσε ακόμη μια φορά, ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα σχέδια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και ότι όλα εξελίχθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες, αφήνοντας απ’ έξω την τοπική κοινωνία και τον ίδιο ως Δήμαρχο της πόλης αυτής.

«Με έπιασε εξ απροόπτου η κα Παπαδοπούλου σε εκδήλωση που πήγα πριν λίγες μέρες στο θέατρο και μου ανακοίνωσε άγαρμπα ότι τα τελευταία χρόνια έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση του θεάτρου από το χώρο που όλοι γνωρίζουμε, χωρίς ούτε στιγμή κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μου να έχω ενημερωθεί στο παραμικρό για τα σχέδια που εξελίσσονταν εν κρυπτώ πίσω από την πλάτη της Αρτινής κοινωνίας. Εγώ είμαι με αυτό που θέλει ο κόσμος» τόνισε ο Δήμαρχος Αρταίων, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κα Γεροβασίλη, ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε τις κινήσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, αλλά ποτέ δεν ενημέρωσε τον ίδιο, ούτε γνωστοποίησε το θέμα στην Αρτινή κοινωνία.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού όφειλε να μας ενημερώσει, ώστε να έρθει το θέμα στο ΔΣ για συζήτηση, αντίθετα το ΥΠ.ΠΟ. δεν μας ρώτησε, δεν μας ενημέρωσε καν, αλλά αντίθετα το απέκρυψε και μας παρέκαμψε. Το ΥΠ.ΠΟ. ενέκρινε προς δημοπράτηση το σχέδιο της κας Παπαδοπούλου, χωρίς να λάβει υπόψιν τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας».

 Κείμενο: ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΟΥΛΑ

maxitisartas.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ