Αμφιλοχία: Ψαρολήσταρχοι έκλεψαν μισό τόνο τσιπούρες !!


Μισό τόνο τσιπούρες (480 κιλά) έκλεψαν, από μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στο Δήμο Αμφιλοχίας, καθώς και μια ερασιτεχνική βάρκα, πέντε ντόπιοι κι ένας αλλοδαπός (Πολωνός) χθες κατά τις πρωϊνές ώρες. 



 Οι επίδοξοι …μεγαλοψαράδες είχαν όμως την ατυχία να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω στο αλιευτικό καταφύγιο Μπούκα Αμφιλοχίας, από το πλήρωμα του πλοίου του Λιμενικού Ταμείου Αμφιλοχίας. 

Αρχηγοί φέρονται δύο αδέρφια από το Μεσολόγγι, που φαίνεται να έχουν κάνει επάγγελμα την ιχθυοκλοπή, αφού με διαφορετική σύνθεση στην ομάδα τους τον περασμένο Μάρτιο είχαν κλέψει μεγάλη ποσότητα ψαριών από ιχθυοτροφείο στη λιμνοθάλασσα Βαθύ της Πρέβεζας.

Επίσης, 15 μέρες αργότερα εισέβαλαν σε μονάδα στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης. Τα μέλη της σπείρας έκλεψαν χθες βράδυ ένα αλιευτικό σκάφος από την Αμφιλοχία. Αρκετές ώρες αργότερα πέντε από αυτούς που επέβαιναν σε δικό τους σκάφος το οδήγησαν στο ιχθυοτροφείο.

Εκεί με δίχτυα και απόχες σήκωσαν ψάρια και τα πετούσαν στο κλεμμένο σκάφος. Μέσα σε μισή ώρα φόρτωσαν μισό τόνο τσιπούρες και επέστρεψαν, αλλά οι λιμενικοί από το τμήμα της Αμφιλοχίας ήδη τους περίμεναν.

 Η ποσότητα των αλιευμάτων επιστράφηκε στους εκπροσώπους της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης