Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου Αρταίων, των δημοτικών και τοπικών συμβούλων


Κείμενο: ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΟΥΛΑ 

 Με θέα το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας πραγματοποιήθηκε χθες η ορκωμοσία του επανεκλεχθέντος Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, καθώς και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων. 




Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην τελετή ορκωμοσίας, καθώς ο χώρος κάτω από το ιστορικό γεφύρι της Άρτας ήταν ασφυκτικά γεμάτος από πολίτες που με την παρουσία τους έδειξαν την στήριξη τους στο νέο δημοτικό συμβούλιο, στα χέρια του οποίου θα βρίσκεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η μοίρα του δήμου μας.

Το παρών έδωσαν και πολλοί φορείς του τόπου μας, οι οποίοι με την παρουσία τους μετέδωσαν το μήνυμα της καρποφόρας συνεργασίας μεταξύ των ιδίων και της δημοτικής αρχής. Με ευχές λοιπόν για αγαστή συνεργασία μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης, καθώς και για τη λήψη ορθών και προσοδοφόρων για την Άρτα μας αποφάσεων, ξεκίνησε η νέα τετραετία.



Την ορκωμοσία του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων, καθώς και τον αγιασμό για τη νέα θητεία τέλεσε ο Μητροπολίτης Πρεβέζης, κκ Χρυσόστομος, αφού ο Μητροπολίτης Άρτης, κκ Καλλίνικος, δεν ήταν εφικτό να παραβρεθεί επειδή βρισκόταν εκτός πόλης.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πρεβέζης στο λόγο του εξέφρασε την πεποίθησή του για εποικοδομητική τετραετία και έδωσε τις θερμές ευχές του για τη νέα θητεία που μόλις ξεκίνησε. 



Αφού έδωσαν κάποιοι επικεφαλής και σύμβουλοι θρησκευτικό όρκο (μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος) και άλλοι πολιτικό όρκο, στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αρταίων, ο οποίος δήλωσε τα εξής

«Θα ήθελα, όμως, να ευχαριστήσω και όλους όσους έθεσαν υποψηφιότητα στις εκλογές του Μαΐου, αλλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν, αποδεικνύοντας όμως ότι με το να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, που είναι η γιορτή της Δημοκρατίας αυτό σημαίνει για εμένα ότι είναι παρόντες για το κοινό καλό της Άρτας. Και όλους αυτούς που δεν εκλέχθηκαν τους θέλουμε να είναι ενεργοί και δίπλα μας.

Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς και η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοικτή για αυτούς. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, παραμερίζοντας τις όποιες πολιτικές μας διαφορές και βάζοντας πρώτα και πάνω από όλους και όλα την Άρτα και τους Αρτινούς μπορούμε να ολοκληρώσουμε το όραμα που έχουμε ήδη ξεκινήσει να υλοποιούμε και να αλλάξουμε την Άρτα. Να συνθέσουμε τα οράματά μας, τα σχέδιά μας και τις προτάσεις μας για την Άρτα και να βρούμε την κοινή συνισταμένη τους για το καλό της περιοχής μας. Να παραμερίσουμε εγωισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο συμβολισμός του τόπου που βρισκόμαστε σήμερα, εδώ στο Ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας. Το Γεφύρι ενώνει. Ενώνει τον μεγάλο μας Δήμο, την πόλη και τα χωριά μας, τις δύο μητροπόλεις μας. Συνεχίζουμε με δύναμη, με τόλμη, με αποφασιστικότητα και με σκληρή δουλειά όπως και στην πρώτη μας θητεία.



Δεσμευόμαστε για ακόμη μια φορά, ότι μαζί με τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του Δήμου θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά με όλες μας τις δυνάμεις για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε με σεβασμό μέχρι και το τελευταίο ευρώ που μας εμπιστεύεστε και να δίνουμε πάντα λόγο στους πολίτες για τα πεπραγμένα μας, όπως το κάνουμε μέχρι τώρα. Δεσμευόμαστε για την υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος, όπως κάναμε και στην πρώτη μας θητεία».

 Βέβαια, αξίζει να τονίσουμε ότι στοίχημα για τον ίδιο το Δήμαρχο αποτελεί, όπως δήλωσε και ο ίδιος τη μέρα της νίκης του στις εκλογές, να καταφέρει αυτή την τετραετία να διατηρήσει αλώβητο το σχήμα της δημοτικής αρχής.

Ή μήπως θα δούμε πάλι να εμφανίζονται ρωγμές σε αυτό, με παράπονα από κάποιους μέσα στη δημοτική αρχή ότι δεν εισακούεται η άποψή τους, ούτε καν λαμβάνεται υπόψη παρά μόνο αγνοείται επιδεικτικά, ψάχνοντας να βρούμε ως δημότες ποιος είναι ο πιο «αδύναμος κρίκος» μέσα στη δημοτική αρχή; Ευχής έργον είναι πάντως να καταφέρει ο κ. Τσιρογιάννης να κερδίσει το στοίχημα που ο ίδιος έθεσε στον εαυτό του για το καλό του τόπου μας.



 Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με αυτήν του πρώην Δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη να ταράζει τα ήρεμα νερά της τελετής ορκωμοσίας. Όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων που πήραν τον λόγο πέρασαν το ακόλουθο μήνυμα στους δημότες που παρακολουθούσαν «ότι θα είναι παρόντες σε όλες τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται για την Άρτα και θα αγωνιστούν για την ευημερία και το καλό του τόπου μας», ενώ όλοι δήλωσαν ανοιχτοί στην εποικοδομητική συνεργασία με τη δημοτική αρχή.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της παράταξης «Γέφυρα στο Μέλλον» Γιάννης Παπαλέξης από την πλευρά της αντιπολίτευσης τώρα, αν και τόνισε στην αρχή του λόγου του ότι «σήμερα δεν είναι η ώρα αλλά ούτε και ο τόπος για αντιπολίτευση και ότι αυτή θα γίνει μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου», ωστόσο έριξε πυρωμένα βέλη κατά του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, διακηρύσσοντας ότι δεν πιστεύει πως θα υπάρξει αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων παρά τα λόγια του δεύτερου ότι είναι ανοικτός σε προτάσεις της αντιπολίτευσης για το καλό του τόπου μας, ρωτώντας τα πλήθη «Εσείς τι πιστεύετε; Ότι δεν θα φέρουμε σωστή πρόταση εμείς ή ότι δεν θα την ακούσει ο Δήμαρχος; Εγώ λέω ότι δεν θα την ακούσει ο Δήμαρχος…

Αν εγώ κάνω μια πρόταση στον κ. Τσιρογιάννη, πιστεύετε ότι ο ίδιος θα την ακούσει και θα την δεχτεί ή θα την αγνοήσει;» Ενώ τον προκάλεσε να δεσμευτεί πόσα από τα έργα που ανακοίνωσε ο κ. Τσιρογιάννης θα έχουν τελειώσει μέχρι το τέλος της θητείας του, λέγοντας με μια μικρή δόση ειρωνείας ότι αν έστω και το 20% από τα προαναγγελμένα έργα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας, τότε θα είναι κι ο ίδιος ευχαριστημένος…

 Ενώ δεν παρέλειψε να πετάξει το μπαλάκι στον κ. Τσιρογιάννη ζητώντας του να πει δημόσια και να παραδεχτεί πόσα από τα συγκεκριμένα έργα ήταν αποτέλεσμα δικών του ενεργειών και προσπάθειας κι όχι των προηγούμενων δημοτικών αρχών που απλά πέρασαν στη νέα δημοτική αρχή από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές για να φτάσουν τώρα, με το πλήρωμα του χρόνου, στο τελικό τους στάδιο.

 Τέλος, αξιόλογο και ανοιχτό σε κάθε συνεργασία ήταν το μήνυμα της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κας Τζένη Ταπραντζή- Κοίλια, η οποία επεσήμανε τα εξής «Η εκπροσώπησή μας στο δημοτικό συμβούλιο Αρταίων είναι ένα εργαλείο που εμείς οι ίδιοι πρέπει να αξιοποιήσουμε προς το συμφέρον της Άρτας, ώστε να υπάρξουν αποφάσεις που θα ωφελήσουν τον τόπο μας. Δεν υπάρχουν γειτονιές πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, δεν υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικά δικαιώματα στις κοινωνικές υπηρεσίες, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό. Θέλουμε ένα Δήμο που να προσφέρει περισσότερα στους ανθρώπους του και όλοι μας οφείλουμε να στεκόμαστε στο πλευρό τους για τα δικαιώματά τους. Για το λόγο αυτό, δίνουμε υπόσχεση σε όλους εσάς ότι θα συνεχίσουμε να δρούμε και να αγωνιζόμαστε!».

http://www.maxitisartas.gr






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης