Ο Κώστας Τασούλας είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έλαβε 283 θετικές ψήφους 

 Σε κλίμα ευρύτατης συναίνεσης εκλέχθηκε ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, καθώς έλαβε 283 θετικές ψήφους, από τους 298 που ψήφισαν. 



 Τον βουλευτή Ιωαννίνων με την Νέα Δημοκρατία στήριξαν τόσο οι βουλευτές του κόμματός του όσο και τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25, ενώ 15 βουλευτές (του ΚΚΕ) ψήφισαν «παρών».

 Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και η διακομματική στήριξη της εκλογής του νέου προέδρου της Βουλής, οδήγησε τον κ. Τασούλα να καταρρίψει το ρεκόρ ψήφων που αφορά τη συγκεκριμένη θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που κατείχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 235 ψήφους.

Ο Νίκος Βούτσης είχε αναδειχθεί πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους. Για την εκλογή του προέδρου της Βουλής προηγήθηκε φανερή ψηφοφορία, σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στον Κανονισμό της Βουλής, και όχι μυστική ψηφοφορία όπως έγινε στο παρελθόν.

 Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είναι το τρίτο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης.

www.newsbeast.gr/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ