Με επιτυχία ξεκίνησαν χθες οι "Ηπειρώτικες Όχθες"


Στις Πηγές Άρτας και στη παλιά πέτρινη Γέφυρα Κοράκου

Οι «Ηπειρώτικες Όχθες», ο καινοτόμος πολιτιστικός και περιβαλλοντικός θεσμός που δημιούργησε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ξεκίνησαν με ένα πλούσιο τριήμερο, από τις 30 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου. (ΦΩΤΟ)




 Χτες, Τρίτη 30 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - στο χώρο που υπήρχε η παλιά πέτρινη γέφυρα Κοράκου - αφιερωμένη στην προστασία των Πέτρινων Γεφυριών της Ηπείρου και της πολιτιστικής κληρονομιάς.με την συνδρομή και του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στις Πηγές " Ιστορική Έδρα του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς, ο  οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας των πέτρινων γεφυριών τα οποία θεωρεί εθνικό πλούτο και όχι μόνο

Γενικά το θέμα παρουσίασε ο καθ' ύλην αρμόδιος μελετητής και Πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών Σπύρος Μαντάς.

Ακολούθησε εκδήλωση που περιλάμβανε πολυφωνικά τραγούδια για τα γεφύρια και τα ποτάμια με το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», σκοπούς και τραγούδια της περιοχής με την κομπανία «Λαλητάδες», ποιητικό αναλόγιο σύγχρονης ηπειρώτικης ποίησης καθώς και προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας μικρού μήκους «Του Κολυμπητή» του αείμνηστου Στράτου Στασινού.













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ