Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούλιος, 2019

Με επιτυχία ξεκίνησαν χθες οι "Ηπειρώτικες Όχθες"

Εικόνα
Στις Πηγές Άρτας και στη παλιά πέτρινη Γέφυρα Κοράκου Οι «Ηπειρώτικες Όχθες», ο καινοτόμος πολιτιστικός και περιβαλλοντικός θεσμός που δημιούργησε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ξεκίνησαν με ένα πλούσιο τριήμερο, από τις 30 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου. (ΦΩΤΟ)

Δώρο 299 ξύλινα ηπειρώτικα μπεγλέρια από Τασούλα

Εικόνα
Ένα πρωτότυπο δώρο ετοιμάζεται να κάνει ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Κώστας Τασούλας στα μέλη του Σώματος. 

Πως θα διοικηθούν Περιφέρειες και Δήμοι μετά τις αλλαγές στον Κλεισθένη

Εικόνα
Ρυθμίσεις που διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των δήμων και των Περιφερειών και άλλες διατάξεις που φέρνουν αλλαγές στον «Κλεισθένη» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το διυπουργικό νομοσχέδιο που τέθηκε το βράδυ της Τρίτης σε δημόσια διαβούλευση (www.opengov.gr) και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή. 

8 - 10 Νοεμβρίου 2019: Ήπειρος – Προσέγγιση στα θρησκευτικά μνημεία και τον πολιτισμό της

Εικόνα
- Νέοι δρόμοι στους μοναδικούς προσκυνηματικούς προορισμούς της Συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης για το πολύπλευρο και σημαντικό έργο της Εκκλησίας στα θέματα της ανάπτυξης και προωθήσης των προσκυνηματικών περιηγήσεων πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού. 

Αμβρακικός/Σαλαώρα: Ψάρευε σουπιές με προβολέα

Εικόνα
Το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, μετά από ενέργειες του πληρώματος ΠΛΣ 778... 

Βιντεοσκόπηση στην Άρτα για διαφημιστικό τρέιλερ

Εικόνα
Του προγράμματος Erasmus+ Έπειτα από μια εκπληκτική συνεργασία της Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τον Δήμο Αρταίων και την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, η προγραμματισμένη βιντεοσκόπηση στην πόλη της Άρτας,... 

Το Βιογραφικό του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Δ/ντη Ηπείρου

Εικόνα
Ανακοινώνεται ότι την 26-07-2019, μετά από απόφαση του Ανωτάτου Συμβούλιου Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, ο Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης του Δημητρίου. 

Μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις των ρυθμίσεων οφειλών για τις 120 δόσεις

Εικόνα
Σημεία ομιλίας Γ. Στύλιου   Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στις ρυθμίσεις οφειλών μίλησε ο Γιώργος Στύλιος στη Βουλή. (ΒΙΝΤΕΟ)

Κρυονέρι:"Γιορτή του νερόμυλου" την Τρίτη 13 Αυγούστου

Εικόνα
"Σαν τι χαλεύει κι έρχεται ο Υφαντής στο μύλο; Μήτε ν’ αλέσει έρχεται μήτε για κάποιο φίλο! Φλοκάτες στη νεροτριβή δε φέρνει για να πλύνει Τραγούδια έρχεται να πει και τους καημούς να σβήνει!" (Φώτο) 

Παραλία και ήλιος: Πώς θα αποφύγουμε το έγκαυμα

Εικόνα
Το καλοκαίρι μπαίνει στο ζενίθ του και τώρα είναι η εποχή που οι περισσότεροι θα πάρουμε τις καλοκαιρινές μας άδειες. Και αυτό σημαίνει παραλία και έκθεση στον ήλιο. 

Ερωτικές φαντασιώσεις: Πότε ...οργιάζει το μυαλό των γυναικών

Εικόνα
Περισσότερες ερωτικές φαντασιώσεις έχουν οι γυναίκες κατά τις γόνιμες μέρες τους σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Lethbridge στον Καναδά και δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior. 

Η Κόπραινα των 19 χιλιομέτρων από την Άρτα αλλάζει ...

Εικόνα
Αλιευτικό Καταφύγιο θα αποκτήσει η μαγευτική Κόπραινα  Η Κόπραινα Άρτας με το ιστορικό λιμάνι της, ανήκει στον δήμο Νικολάου Σκουφά και απέχει 19 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας. (ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ με τις ΕΡΓΑΣΙΕΣ)

Όλο και περισσότερα γίνονται τ’ αγριογούρουνα

Εικόνα
Ακόμη και στις αυλές των σπιτιών φτάνουν τα αγριογούρουνα ο πληθυσμός των οποίων γίνεται κάθε χρόνο και μεγαλύτερος. 

Άρτα: Ανετράπη όχημα της πυροσβεστικής

Εικόνα
- Ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές, καλά στην υγεία τους οι δύο πυροσβέστες  Όχημα της πυροσβεστικής ανετράπη το βράδυ της Κυριακής στον κόμβο της Άρτας, στην ΕΟ Άρτας - Τρικάλων, δίπλα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας.

Τζουμέρκα: Εορταστικές εκδηλώσεις στο Βουργαρέλι

Εικόνα
  Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την ιστορική για την επέτειο της «σύναξης των Καπεταναίων» για την κήρυξη της επανάστασης του 1821 στα Τζουμέρκα. 

Σε ποια μέρη κόβεται «μαχαίρι» το τσιγάρο – Τι αναφέρει η εγκύκλιος

Εικόνα
Εγκύκλιο με θέμα την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου απέστειλε προς τις Περιφέρειες της χώρας και τους φορείς του Δημοσίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 

"Κασκαβάλ": Ένα… ξεχασμένο τυρί!

Εικόνα
Η ιστορία του τυριού Τον περασμένο Απρίλιο, η γαλακτοβιομηχανία Καράλη, μία από τις σημαντικότερες της Ηπείρου είχε κάνει γνωστό ότι ετοιμάζεται να βγάλει το συγκεκριμένο τυρί στην αγορά. 

Στέφανος από ασήμι στο παγκόσμιο της κωπηλασίας!

Εικόνα
Την παράδοση των σπουδαίων επιδόσεων και των μεγάλων διακρίσεων που έχει «χτίσει» η Γιαννιώτικη κωπηλασία συνέχισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Στέφανος Ντούσκος. 

Σεβασμιώτατε, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ πάντα με ΥΓΕΙΑ!!

Εικόνα
Γίνεται γνωστό, ὅτι τήν Δευτέρα 29 Ἰουλίου 2018, τιμᾶται ἡ μνήμη τοῦ Ἁγίου Μάρτυρος Καλλινίκου καί ἄγει τά Ὀνομαστήριά του ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ἄρτης κ. Καλλίνικος.

Οι Επιστήμονες για τους καύσωνες...

Εικόνα
- Τα φαινόμενα δεν θα είναι μόνο πιο συχνά, θα είναι και πιο ακραία Ως ένα ακόμη σήμα κινδύνου υποδέχονται οι ειδικοί το νέο κύμα καύσωνα που έπληξε την Ευρώπη όπου οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Γαλλία και το Βέλγιο. 

Λυγιά Πρέβεζας: Σάκος γεμάτος με όπλα παλαιού τύπου

Εικόνα
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε σε θαμνώδη περιοχή, πλησίον της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, στο ύψος της Λυγιάς Πρεβέζης, σάκος, με δέκα επτά (17) μακρύκανα πυροβόλα όπλα παλαιού τύπου, μη λειτουργικά, εκ των οποίων δεκατρία (13) κυνηγετικά και τέσσερα (4) πολεμικά. 

Άρτα: "Μαϊμού" υπάλληλοι της ΔΕΗ αφαιρούσαν χρήματα

Εικόνα
Εξιχνιάστηκαν (4) περιπτώσεις απάτης και (1) περίπτωση απόπειρας απάτης που έλαβαν χώρα σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών στην πόλη της Άρτας 

ΑΣΣΥΓΓΝΩΣΤΟΣ ΠΛΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ

Εικόνα
Κείμενο: Γιαννάκη Λ. Ομήρου τέως Προέδρου Βουλής των Αντιπροσώπων  Επειδή για μια ακόμα χρονιά είχαμε τις φρικτές επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής και επειδή γίνεται λόγος για πιθανότητα νέων συνομιλιών, είναι χρήσιμο να υπογραμμίσουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει επιμονή της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας στη συζήτηση του θέματος της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Χριστίνα Ντουνιά, «Στη σαγήνη του Ε.Α. Πόε»

Εικόνα
Βιβλίο από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης 2019 σελ.213 Κείμενο Κώστας Τραχανάς O  Έντγκαρ Άλαν Πόε ήταν ένας μεγάλος Αμερικανός πεζογράφος, ποιητής και κριτικός.Είχε την αίσθηση της πρωτοπορίας και αμφισβητούσε παγιωμένα λογοτεχνικά σχήματα και κοινωνικές νοοτροπίες. 

Το κασκαβάλ Πίνδου έκανε… πρεμιέρα!

Εικόνα
Στην διάθεση των καταναλωτών βρίσκεται πλέον ένα νέο τυρί.  Ένα τυρί συνυφασμένο με την ιστορία και την πορεία των Βλάχων. Πρόκειται για το κασκαβάλ, το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε ακουστεί δεκάδες φορές από το στόμα του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη. 

ΕΝΦΙΑ: Πώς και πόσο μειώνεται

Εικόνα
- Δείτε αναλυτικά παραδείγματα Μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ θα διαπιστώσει το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων από τον Σεπτέμβριο όταν θα αποσταλούν οι εκκαθαριστικά της εφορίας και θα ξεκινήσει η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου. Οι μειώσεις αφορούν το σύνολο των ιδιοκτητών ενώ είναι μεγαλύτερες για τους μικροιδιοκτήτες και για την μεσαία τάξη. 

Άγναντα: Δημιούργησαν «Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής»

Εικόνα
Άφησαν πίσω τους την ζωή της Αθήνας και ήρθαν στα πανέμορφα Τζουμέρκα   Ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος , βραβευμένος ορειβάτης-χιονοδρόμος, που συμμετείχε σε αρκετές διεθνείς αποστολές και η σύζυγος του Μαρίνα, πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδος στην αναρρίχηση,... (Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ)

Πρέβεζα: Βρέθηκε νεκρός στο νησάκι της Παναγιάς

Εικόνα
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε κοντά στο νησάκι της Παναγίας, απέναντι από την παραλία Κρυονέρι της Πάργας ένας άνδρας.

Πάρις Νίκου : «Φεύγω με ψηλά το κεφάλι»

Εικόνα
Αποστρατεύτηκε στις πρόσφατες κρίσεις ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρέβεζας, ο Αρτινός Πάρις Νίκου. Στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του αναφέρει: 

Μέτσοβο: Οι καβαλάρηδες της Αγίας Παρασκευής..

Εικόνα
Καβαλάρηδες με στολισμένα τα άλογά τους και φορώντας παραδοσιακές στολές έκαναν την περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής στο Μέτσοβο, το οποίο τιμά με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τη μνήμη της Αγίας. (ΦΩΤΟ)

Έφτασε στα ελληνικά σύνορα η πανώλη των χοίρων

Εικόνα
- Συναγερμός σε Βουλγαρία και Ρουμανία Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν συνολικά τρεις περιοχές της Βουλγαρίας (Πλέβεν, Ράζγκραντ και Ρούσε) μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε εκμεταλλεύσεις εμπορικής αξίας. 

Ξεκινά το αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα Πρέβεζας

Εικόνα
Ανοίγει επιτέλους ο δρόμος όχι μόνο για την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης αλλά και την αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου του Μύτικα με την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας.

Παρέδωσε τα κλειδιά του Συνδέσμου ο Στάθης Γιαννούλης

Εικόνα
Τα… κλειδιά του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων παρέδωσε ο επί σειρά ετών πρόεδρος Στάθης Γιαννούλης. Διάδοχός του ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής. 

Ο εντυπωσιακός χαιρετισμός του «Νήσος Σάμος» στην Αγία Παρασκευή της Χίου

Εικόνα
Εντυπωσιακός ήταν ο χαιρετισμός των πλοίων στον Προεόρτιο Εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στη μικρασιατική γειτονιά του Καστέλλου της Χίου. (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων στο Γλυκόριζο

Εικόνα
Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων στο Γλυκόριζο από το Δήμο Αρταίων. 

Δεν τα κατάφερε ο Βασίλης Γέμος...

Εικόνα
Έχασε την μάχη, μετά από ολιγόμηνη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Άρτας – Σήμερα στις 4.30 η κηδεία του, απ’ τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου 

Οι αθλητές του ΑΣ Άθλος φέτος τα πήγαν πολύ καλά

Εικόνα
Η αγωνιστική χρονιά έκλεισε για τους Αθλητές του ΑΣ ΆΘΛΟΣ Άρτας, με τον καλύτερο τρόπο.   Όπως ενημερώνει ο προπονητής του Σωματείου Άρης Κόκκας «Το σωματείο κατάφερε να αυξήσει τους βαθμούς αξιολόγησης τόσο στα διασυλλογικά όσο και στα Πανελλήνια πρωταθλήματα σε σχέση με την περσινή χρονιά,... 

Ευχαριστήρια επιστολή του Αντιστρατήγου Κων. Σκούμα

Εικόνα
Ευχαριστήρια επιστολή προς όλες τις Δημόσιες Αρχές, Φορείς, Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, το αστυνομικό προσωπικό και τους πολίτες της Ηπείρου έστειλε ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΥΜΑΣ

«Κόκκινος συναγερμός» ...καύσωνας στην Ευρώπη

Εικόνα
Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερους από δυο μήνες, η Ευρώπη πλήττεται από κύμα καύσωνα.   Σήμερα θα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα από χθες, όταν σε Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο. 

Δήμος Β.Τζουμέρκων: Μαθητεία νέων μαστόρων πέτρας

Εικόνα
Εννιά θέσεις για νέους τεχνίτες της πέτρας, προκειμένου να συμμετέχουν σε δίμηνη μαθητεία εξειδίκευσης στην τεχνική της ξερολιθιάς, προκηρύσσει η διεπιστημονική συλλογικότητα «Μπουλούκι», σε συνεργασία με τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων. 

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας απελευθέρωσε 60 λαγούς

Εικόνα
Μέσα στα πλαίσια υλοποίησης των φιλοθηραματικών και φιλοπεριβαλλοντικών του δράσεων, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας , προχώρησε για ακόμη μία φορά σε εμπλουτισμό βιοτόπων . 

Ροδαυγή: 3ήμερο το φετινό εορταστικό πρόγραμμα

Εικόνα
Ανακοινώθηκε το τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα για την προστάτιδα της ενορίας Αγίας Παρασκευής στη Ροδαυγή Άρτας καθώς και τα δρώμενα σχετικά με το καγκελάρι. 

Κεντρικό Άρτας, το διαμάντι της κοιλάδας του Αράχθου!

Εικόνα
Εκεί τα κάνεις όλα!  Βρισκόμαστε στη «μέση» κοιλάδα του ποταμού, 36 χιλιόμετρα από την Άρτα, δίπλα στο ποτάμι, στους οικισμούς Κρυονέρι, Βαθύκαμπο και Κεντρικό του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Σημείο αναφοράς μας είναι η γέφυρα «Τζαρή», από την οποία απέχουμε μόνο 2 χιλιόμετρα.

Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής εκλέχτηκε ο Γιώργος Στύλιος

Εικόνα
Ο Γιώργος Στύλιος εξελέγη νέος Πρόεδρος της μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής με αντικείμενο την εκλογή Προεδρείου, ο κ. Στύλιος έλαβε 44 ψήφους από τα 49 παρόντα μέλη. 

Ο Α. Κοσσυβάκης ευχαριστεί την Κρέτσου και συγχαίρει...

Εικόνα
Με χθεσινή ανάρτησή του στο fb ο Αντώνης Κοσσυβάκης, ευχαριστεί την Κορίνα Κρέτσου για την στήριξή της στην ευρύτερη περιοχή και την συγχαίρει στο νέο θεσμικό ρόλο της στην Ε.Ε

Άρτα: Γυναίκα νοσηλεύεται στην ΜΕΘ από ηλεκτροπληξία που υπέστη στο κτήμα της

Εικόνα
Η 62χρονη γυναίκα βρισκόταν το απόγευμα της Δευτέρας στο κτήμα της στο Πολύδροσο Άρτας μαζί με συγγενείς της.

...Δυο λόγια στη Γωγώ από τους συμμαθητές της και τους καθηγητές της...

Εικόνα
  Γωγώ, έφυγες... το πρωινό του Σαββάτου, στις 20 Ιούλη, στη γιορτή του Προφήτη Ηλία ,στην καρδιά του καλοκαιριού, ένα μήνα ακριβώς από την τελευταία σου πρόβα, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό με πολλά αναπάντητα γιατί….. συνάμα όμως πολλή ομορφιά, χρώμα, μουσική, δημιουργία, συναίσθημα, αγάπη, μεγαλείο ψυχής, φως…... 

Πολιτιστικές δράσεις της ΕΦΑ Άρτας στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Εικόνα
«Θερινές δράσεις για …  αποδράσεις» Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας διοργανώνει πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σας προσκαλεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας… …για να περιηγηθείτε 

Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος ο Κώστας Σκούμας

Εικόνα
Προήχθη στον βαθμό του Αντιστρατήγου της ΕΛΑΣ   Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη και τη συμμετοχή του Αντιστρατήγου του Σώματος Ανδρέα Δασκαλάκη και Αντιστρατήγου του Στρατού Ξηράς, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους Υποστρατήγους Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα της Γωγώς..

Εικόνα
"Στα παιδιά τους φίλους της Γωγώς. Σας ευχαριστώ..." Είναι η αρχή τού συγκινητικού μηνύματος του πατέρα της Γωγώς, Γιώργου Μηλτιάδους, που αναρτήθηκε χθες στο fb. 

Με επιτυχία ο 15ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού

Εικόνα
Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη τη χώρα ολοκληρώθηκε το αθλητικό διήμερο που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων στην Κορωνησία και είχε ως αποκορύφωμα τον 15ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού. (Φώτο)