Γιώργος Στύλιος: Δημιουργία Αλιευτικών καταφυγίων


 «Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για την έμπρακτη στήριξη της Γεωργίας, της Κτηνοτροφίας και της Αλιείας στον τόπο μας μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου». 




 Πρόκειται για το μήνυμα του Γιώργου Στύλιου σε όλους τους Αρτινούς που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Ο υπ. Βουλευτής, επισημαίνει μέσα από διαδοχικές συναντήσεις με εργαζόμενους και επιχειρηματίες ότι ο βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Άρτα είναι ο πρωτογενής τομέας.

«Επαναλαμβάνω αυτολεξεί τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη μας», ανέφερε ο κ. Στύλιος. «…Θα στηρίξουμε τον αγρότη, θα στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα, θα μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών…».

Ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε ακόμη σε θέματα υποδομών και δράσεων για την στήριξη των αλιέων, των κτηνοτρόφων και των παραγωγών στην Άρτα όπως:

 • Η πλήρης αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων χρηματοδότησης
• H ριζική αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων
• Υποστήριξη δημιουργίας νέων μονάδων τυποποίησης και μεταποίησης των προϊόντων στην Άρτα
• Η παροχή φορολογικών κινήτρων για τη δημιουργία συνεργατικών σχημάτων. Χρειαζόμαστε περισσότερες ομάδες παραγωγών στον τόπο μας.
• Η Δημιουργία Αλιευτικών καταφυγίων
• Η κάλυψη των εξόδων των τεχνικών συμβούλων για τους συνεταιρισμούς αλιέων
• Η παροχή αποζημιώσεων στους ελεύθερους αλιείς για καταστροφές που προξενούν στον εξοπλισμό τους τα προστατευόμενα είδη όπως δελφίνια και χελώνες
• Η Δημιουργία Ταμείου Ενίσχυσης για την διασφάλιση των αλιέων, των κτηνοτρόφων και των αγροτών.
• Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω στοχευμένων δράσεων (στροφή σε ποιοτικά προϊόντα υψηλής ζήτησης, συνέργειες με την Πανεπιστημιούπολη Άρτας, νέες αποδοτικότερες καλλιέργειες, εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας)
• Η σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής της Άρτας με την αναπτυξιακή δυναμική του Τουρισμού.

Τα προϊόντα μας πρέπει να γίνουν πρεσβευτές του τόπου μας στην ελληνική φιλοξενία και εστίαση. «Αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση και η σημερινή πολιτική», υπογραμμίζει ο υπ. Βουλευτής, «δεν θα υπάρχει αύριο πληθυσμός ικανός στηρίξει τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Με τους φόρους, το κόστος παραγωγής και τις ασφαλιστικές εισφορές που έχει επιβάλλει η απερχόμενη κυβέρνηση δύσκολα θα παραμείνει κάποιος στο χώρο. Με τη Νέα Δημοκρατία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα για όλους».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης