Οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ στην Ήπειρο


Ζυμώσεις επί ζυμώσεων, παρασκηνιακές διεργασίες, προσπάθεια διατήρησης εσωκομματικών ισορροπιών, επιχείρηση αποφυγής ανούσιων συγκρούσεων, βέτο για αποκλεισμούς συγκεκριμένων προσώπων, κινήσεις για διευρύνσεις και εκτός κομματικών τειχών είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων.



Στα κομματικά επιτελεία είναι σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» ενόψει των εθνικών εκλογών και το βασικό μέλημα στην παρούσα χρονική στιγμή, εκτός από την οριστικοποίηση της στρατηγικής τους έως την ημέρα της κάλπης, είναι πώς θα κλείσουν τα ψηφοδέλτια
το κυβερνών κόμμα υπάρχει μείζον πρόβλημα, καθώς καταγράφεται απροθυμία πολλών να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, διότι σε περίπτωση ήττας θα εκλεγούν οι μισοί, ενώ υπάρχει η επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα για ανανέωση και βέβαια όσοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της διεύρυνσης με ό,τι αυτό σημαίνει για την πιθανότητα εκλογής αρκετών νυν βουλευτών.

Στη ΝΔ λόγω και του πολύ καλού αποτελέσματος των ευρωεκλογών και επειδή υπάρχει η προοπτική της εξουσίας καταγράφεται πληθώρα υποψηφιοτήτων σε σημείο που εντοπίζεται πρόβλημα λόγω πολλών υποψηφίων πρόθυμων να συμμετάσχουν. Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ εκτιμάται ότι θα έχουν ανακοινωθεί έως την προσεχή Παρασκευή με πολλές εκπλήξεις, εκτός από τους νυν που θα συμμετάσχουν ήδη.

Αντίθετα στο ΚΙΝΑΛ μένει να φανεί πόσο πρόβλημα θα δημιουργήσει η ιστορία με την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την πολιτική και βέβαια η σύγκρουσή του με τη Φώφη Γεννηματά. Η προοπτική να έρθει τρίτο το ΚΙΝΑΛ έχει κινητοποιήσει πολλούς και ο στόχος είναι κυρίως οι τριεδρικές, όπου το κόμμα δύναται να κερδίσει έδαφος.

Πάντως μέχρι και την τελευταία στιγμή της ανακοίνωσης, υπάρχουν μαγειρέματα και δεν αποκλείονται και άλλες εκπλήξεις, ενώ η υποχρεωτική ποσόστωση 40% για τη συμμετοχή γυναικών προκαλεί ήδη ανακατάξεις.

 Στο Επικρατείας

              Τα ψηφοδέλτια Επικρατείας θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν και το ποια πρόσωπα θα συμμετάσχουν είναι αποκλειστικά προσωπική ευθύνη των πολιτικών αρχηγών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει ριζικά το ψηφοδέλτιο σε σχέση με το 2015 και θεωρείται σίγουρο ότι θα συμμετάσχουν σε εκλόγιμη θέση, η Εφη Αχτσιόγλου που έχει και κεντρικό ρόλο στην επικοινωνιακή διαχείριση, ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ πιθανόν θα συμμετάσχει και ο Νίκος Μπίστης.

Στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και μόνο το όνομα κορυφαίου δικαστικού ακούγεται έντονα σε κεντροδεξιούς κύκλους.

Του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ, ύστερα από απόφαση της Φώφης Γεννηματά, ηγείται ο Γιώργος Καμίνης και στη δεύτερη θέση θα είναι ο Θόδωρος Μαργαρίτης.

ΟΝΟΜΑΤΑ

ΑΡΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ολγα Γεροβασίλη, Βασίλειος Τσίρκας, Δημήτρης Τάτσης

ΝΔ: Γεώργιος Στύλος, Εύη Καραμπίνα, Ντίνος Παπαδημητρίου

ΚΙΝΑΛ:Χρήστος Γκόγκας, Σωτήρης Παπαγεωργίου


ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ:Χρήστος Μαντάς, Ιωάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη, Ιωάννης Καραγιάννης, Ολγα Νάσση, Κώστας Μπασιούκας, Χριστίνα Λέκκα, Αρης Σπέγγος, Φίλιππας Φίλιος

ΝΔ: Κώστας Τασούλας, Γιώργος Αμυράς, Στέφανος Φούσας

ΚΙΝΑΛ: Μιχάλης Κασσής, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Σωτήρης Ζαρμπαλάς, Θανάσης Μανταλόβας


 ΠΡΕΒΕΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ:Κωνσταντίνος Μπάρκας, Γιώργος Ζάψας

ΝΔ:Στέργιος Γιαννάκης, Σπύρος Κυριάκης

ΚΙΝΑΛ: Χρήστος Πεπόνης, Κωνσταντίνος Κωνής


ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ:Μάριος Κάτσης, Παύλος Παπαρούνας

ΝΔ:Βασίλης Γιόγιακας, Αντώνης Μπέζας

ΚΙΝΑΛ:Σπύρος Μπότος, Μαρία Σαμίου


 ΛΕΥΚΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Σταύρος Γρηγόρης, Ζώης Μικρώνης

ΝΔ:Αθανάσιος Καββαδάς, Βασίλης Παπαχρήστος

ΚΙΝΑΛ: Στέλιος Ρόκκος, Γιώργος Ράπτης


www.in.gr/, www.madata.gr/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης