Πρόγνωση καιρού για σήμερα Κυριακή


Διατηρείται σε γενικές γραμμές ο αίθριος καιρός και η ζέστη στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας χωρίς όμως να λείπουν οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες. 

Συγκεκριμένα η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει με αίθριο καιρό σε όλη την χώρα και λίγα μόνο σύννεφα στα βορειότερα ηπειρωτικά. (ΔΕΙΤΕ τον χάρτη καιρού)





Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αρχίσει να συννεφιάζει στις περισσότερες κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές και έτσι μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή και καταιγίδες στα ορεινά και τα ημιορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής και βόρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα είναι γενικά μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα.

Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό ενώ διάσπαρτες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στα νησιά του βορείου Ιονίου και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από διάφορες διευθύνσεις που σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις μέχρι 6Bf.

 Ο υδράργυρος σε νέα μικρή άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 38 βαθμούς (ίσως τοπικά και 39 βαθμούς), στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 www.hellasmeteo.gr/





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης