Το κάστρο της Πρέβεζας με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα


- Το ιστορικό κάστρο του Παντοκράτορα

Αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών μιας και η φήμη του για την υπέροχη θέα που προσφέρει προς Ιόνιο, Λευκάδα και Άκτιο έχει πια εξαπλωθεί. Όπως και ότι στο Κάστρο του Παντοκράτορα θα δεις ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα. (- Δείτε τις φωτογραφίες)



Αλλά το ιστορικό αυτό κάστρο στην Πρέβεζα κουβαλά κι ένα ένδοξο παρελθόν, ενώ η θέση όπου είναι χτισμένο μαρτυρεί και πόσο σημαντική υπήρξε η πόλη της Ηπείρου στρατηγικά λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Το Κάστρο του Παντοκράτορα χτίστηκε το 1807 από τον Αλή Πασά και βρίσκεται στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό, δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πρέβεζας και 400 μέτρα από την έξοδο του υποθαλάσσιου τούνελ Πρέβεζας – Ακτίου.

Το αρχικό όνομα του ήταν Ούτζ-Καλέ (εξωτερική Ακρόπολη), ενώ τη σημερινή ονομασία του φέρεται να την πήρε από την εκκλησία του Παντοκράτορα που βρισκόταν εκεί πριν από την ανέγερση του.

Μέσα στο κάστρο, στο ανατολικό τμήμα της νότιας πτέρυγας, υψώνεται ένας μικρός ναός αφιερωμένος στη μνήμη των Αγ. Αναργύρων. το κάστρο χρησιμοποιήθηκε τα μεταγενέστερα χρόνια από την ελληνική κυβέρνηση για φυλακές κρατουμένων. Τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενούνται διαφόρων ειδών εκδηλώσεις.







 

www.newsbeast.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ