Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φίλης: Πρέπει να ζητήσει και ο Αλέξης Τσίπρας συγγνώμη από το λαό


Αυτοκριτική και συγγνώμη από το λαό είναι τα δύο απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να υπάρξουν εντός ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας τη συντριβή του κόμματός του στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.




«Όλοι μας θα πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από το λαό. Ακόμη και ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη που όλοι κάναμε» είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας μιλώντας στον Antenna.

Παράλληλα, ο κ. Φίλης πήρε αποστάσεις από την επιχειρούμενη παρέμβαση στη δικαιοσύνη ζητώντας να προχωρήσουν οι αλλαγές με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης.
Αφού επισήμανε πως η κυβέρνηση νομοθετικά είναι καλυμμένη και μπορεί να προχωρήσει στις αλλαγές που επιθυμεί στη Δικαιοσύνη, ο κ. Φίλης πρόσθεσε πως υπάρχει ζήτημα δεοντολογίας:

«Εγώ ακούω αυτό που λένε διαπρεπείς καθηγητές, και λέω γιατί να πρέπει να τσακωθούμε προεκλογικά, για την επιλογή της διοίκησης στον Αρειο Πάγο, θα μπορούσαμε με την ΝΔ να συναινετικά να συννενοηθούμε, γιατί το τριπρόσωπο έχει περάσει από την διάσκεψη των προέδρων, γιατί να κόψουμε την διαδικασία, και έναν από τους τρεις μάλιστα τον έχει ψηφίσει και η ΝΔ», είπε ο κύριος Φίλης.

Γιατί να πετάξουμε μπαλάκι στον κομματικό ανταγωνισμό το θέμα της δικαιοσύνης, διερωτήθηκε.
Παράλληλα ο κύριος Φίλης δήλωσε πως «όλοι μας θα έπρεπε να ζητήσουμε «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό, και ο πρωθυπουργός, κανείς δεν είναι υπεράνω ευθυνών».

Αναφερόμενος στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως πρόκειται για «μια ανοικτή συζήτηση για να ανατρέψουμε το παιχνίδι εν όψει εκλογών, υπάρχει ένα μήνυμα που πρέπει να το λάβουμε».

Όσον αφορά την συζήτηση περί μεσαίας τάξης, ο κύριος Φίλης είπε: «Μέσα στην κρίση και η μεσαία τάξη υπέστη μία καθίζηση, η κρίση χτύπησε την μεσαία τάξη».

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει η πραγματικότητα υπερφορολόγησης, που υπήρχε και εφόσον πιάστηκαν οι στόχοι σήμερα είμαστε σε φάση σταδιακής αποκλιμάκωσης.
Παραδέχθηκε εξάλλου πως τα υπερπλεονάσματα ήταν λάθος υπολογισμοί ναι, «που όμως γυρίζαμε κάτι πίσω».

Η κυβέρνηση είχε μια ευκαιρία να πολιτευτεί με διαφορετικό ύφος και υπήρξαν συμπεριφορές υπουργών, αλλά ούτε ένας δεν πιάστηκε με το χέρι στο μέλι, επισήμανε και ανέφερε ότι «σημασία έχει ότι η παράταξη που ανήκω, η Αριστερά μπορεί να στηρίξει μέχρι τέλους ότι η πολιτική ηθική έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτήν», προσθέτοντας πως «πρόσωπα υπάρχουν που έχουν το προσωπικό τους ήθος, ύφος», αν και «η κυβέρνηση έχει δώσει παράδειγμα πολιτικής ηθικής».

 www.in.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ