Μήνυμα του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, για τις ευρωεκλογές


Έχουμε τη δύναμη 
Δεν γυρίζουμε πίσω 

Τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια και στάθηκε ξανά στα πόδια της. H Κυβέρνηση άντεξε στα δύσκολα και καταφέραμε να πετύχουμε νίκες για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. 



Καταφέραμε να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος, να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους συνταξιούχους και τους αγρότες. Σε αυτές τις εκλογές συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Από τη μία το σχέδιο κοινωνικής ισοπέδωσης της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που περιλαμβάνει απολύσεις, εργασιακό μεσαίωνα, ιδιωτική υγεία και παιδεία, σε αγαστή συνεργασία με τα παρασιτικά συμφέροντα της ολιγαρχίας και από την άλλη το δικό μας σχέδιο της κοινωνικής ανασυγκρότησης για την Ελλάδα των πολλών, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο λαός όμως έχει τη δύναμη και δεν γυρίζει πίσω. Δεν θα διακινδυνεύει να χάσει ό,τι κερδήθηκε μετά την κρίση σε δύσκολες συνθήκες, κατώτατος μισθός, 13η σύνταξη, κοινωνική προστασία, εργασιακή προστασία. Για τον λόγο αυτό στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές κάθε ψήφος μετράει.

Γιατί η μάχη που δίνουμε είναι διπλή σε αυτές τις εκλογές. Μάχη για την ήττα του παλιού πολιτικού κατεστημένου στην Ελλάδα που είναι συνδεδεμένο με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τα σκάνδαλα και θέλει να μας γυρίσει πίσω στην εποχή της λιτότητας και της ανασφάλειας. Και μάχη για την ήττα του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Άρτα στις 11 Μαΐου κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα φανερώνει ότι οι πολίτες δεν μασάνε από την προπαγάνδα, τα fake news και την καταστροφολογία. Παίρνουν την υπόθεση του μέλλοντος των πολλών στα χέρια τους.

Στις 26 Μαΐου στις ευρωεκλογές κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για το μέλλον μας. Για μια νέα μεγάλη νίκη του λαού μας. Για τις γενιές του σήμερα και τις γενιές του αύριο.

Ήρθε η ώρα των πολλών. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης