«Με αφετηρία το παρελθόν άλμα προς το μέλλον»


Με μήνυμά της η Αλεξάνδρα Μπόμπολη, ανακοίνωσε ότι κατέρχεται ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στα Κ. Τζουμέρκα και πιστεύει ότι ο συνδυασμός του Χρήστου Χασιάκου, "Τζουμερκιώτικη Δημοτική Πορεία", προσφέρει τη δυνατότητα για ένα άλμα προς το μέλλον με αφετηρία το παρελθόν


Το πλήρες κείμενο του μηνύματος

Αγαπητοί συνδημότες, ονομάζομαι Αλεξάνδρα Μπόμπολη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Βαθύκαμπο των Κ.Τζουμέρκων. Σήμερα, κατοικώ μόνιμα στην πόλη των Ιωαννίνων. Υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση, ανελλιπώς, από το 1989.

Αρχικά, ως κοινοτική υπάλληλος και από τη δημιουργία του Καποδιστριακού Δήμου Δωδώνης, το 1999, έως σήμερα ως δημοτική υπάλληλος, σε διαφορετικές θέσεις. Αγαπώ ιδιαίτερα τα ταξίδια, τα οποία και συνδυάζω με τη φωτογραφία και τις πνευματικές αναζητήσεις μου.

Απέσπασα το πρώτο βραβείο κοινού στον διαγωνισμό φωτογραφίας του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων και Κοιλάδας Αράχθου, με τη φωτογραφία του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας λίγο πριν από την κατάρρευσή του. Δραστηριοποιούμαι στα πολιτιστικά δρώμενα των Τζουμέρκων και των Ιωαννίνων γενικότερα με τη διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων.

Συμμετέχω ως ειδική συνεργάτης, για θέματα πολιτισμού, στην εκπομπή της Βίλιαν Στασινού «Βήμα στον πολίτη» στον τηλεοπτικό σταθμό ΒΗΜΑ TV. Έχοντας βαθιά γνώση και εμπειρία στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, λόγω της πολυετούς θητείας μου σε αυτή, αποφάσισα να κατέλθω υποψήφια με τον συνδυασμό του Χρήστου Χασιάκου.

Πραγματικά, γνωρίζω τα θετικά και τα αρνητικά του θεσμού και μπορώ όχι μόνο να προτείνω λύσεις αλλά και να συμβάλλω στην άμεση και αποτελεσματική υλοποίησή τους, προς όφελος του τόπου και των πολιτών.

Επέλεξα την περιοχή των Τζουμέρκων, γιατί εκτός από τόπος της ιδιαίτερης καταγωγής μου, αποτελεί τη μεγάλη μου αγάπη, το πάθος μου, την αφετηρία και το τέρμα της κάθε διαδρομής μου, το καταφύγιο του μυαλού και της ψυχής, το ησυχαστήριο, τον ενεργειακό μου πόλο.

Επιπλέον, γνωρίζω τις άπειρες δυνατότητες της περιοχής, ειδικά στα θέματα πολιτισμού και θέλω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προβολή και αξιοποίησή του. Και ακριβώς ο συνδυασμός του Χρήστου Χασιάκου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο, με ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους αλλά με κοινά οράματα και στόχους, μπορούμε να δώσουμε στα Τζουμέρκα τη θέση που τους αξίζει στη σύγχρονη εποχή. Σας ζητώ λοιπόν αρχικά να συμμεριστείτε τις επιδιώξεις μου για την περιοχή και εν συνεχεία να με τιμήσετε με την ψήφο σας για να μπορέσω να εργαστώ σκληρά και να τις υλοποιήσω.

Κάποιες από τις εκδηλώσεις που έχω διοργανώσει : 

α) διοργάνωση εκδήλωσης στα Ιωάννινα, στις 5 Μαΐου 2015, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», με τίτλο: «Οι Νύμφες του Αράχθου», αφιερωμένη στο Γεφύρι της Πλάκας, λίγο μετά την κατάρρευσή του.

 β) παρουσίαση του μυθιστορήματος «Το μυστικό του Ζεύκι», στις 18 Οκτωβρίου 2015, στο Ζεύκι Βαθύκαμπου Τζουμέρκων.

γ) διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας και αρχαιολογικής περιήγησης στα Ιωάννινα, κατά το χρονικό διάστημα 1-9 Φεβρουαρίου 2017, στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», με τίτλο: «Από τη λήθη …. Στο φως», αφιερωμένη στο Κάστρο των Ιωαννίνων.

δ) διοργάνωση εκδήλωσης στα Ιωάννινα, στις 18 Απριλίου 2018, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», με τίτλο: «Ελλάδα – Σερβία …..μέσα στον χρόνο….», αφιερωμένη στη διαχρονική ελληνοσερβική φιλία. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε και από έκθεση με τεκμήρια της ελληνοσερβικής φιλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 18 – 25 Απριλίου 2018, στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής».

ε) παρουσίαση του μυθιστορήματος με τίτλο: «Η πύλη της Σοφίας», καθώς και της ιστορικής έρευνας του Χ. Κουδούνα με τίτλο: «Το αποκωδικοποιημένο μυστικό της Πόρτας Παναγιάς», στα Ιωάννινα, στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής». στ) διοργάνωση εκδήλωσης στα Ιωάννινα, στις 5 Απριλίου 2019, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», με τίτλο: «Τα Τζουμέρκα…..αλλιώς. Διαφορετικές όψεις του πολιτισμού τους μέσα στους αιώνες».

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε και από έκθεση με αντίγραφα φωτογραφιών του Κ. Μπαλάφα και πρωτότυπες φωτογραφίες τζουμερκιωτών δημιουργών, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 1 – 5 Απριλίου 2019, στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης