Καχριμάνης: Μήνυμα για καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή


- Εντυπωσιακά μεγάλη συγκέντρωση

Καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή που θα του δώσει την δυνατότητα να συνεχίσει το έργο του ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, μιλώντας σε μία εντυπωσιακά μεγάλη συγκέντρωση το βράδυ της Παρασκευής. (ΦΩΤΟ)



Ο κ. Καχριμάνης έκανε εκτενή αναφορά στις παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν και σε όσες δρομολογούνται, προχώρησε ουσιαστικά σε έναν απολογισμό πενταετίας, έκανε την αυτοκριτική του αναγνωρίζοντας ότι «έγιναν και λάθη» και ζήτησε «εντολή αυτοδιοίκησης και όχι ετεροδιοίκησης».

Το συνεδριακό κέντρο στο ξενοδοχείο Du Lac άνοιξε για πρώτη φορά στην διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου. Και αποδείχθηκε μικρός ο χώρος για την κεντρική προεκλογική ομιλία του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα και πολύς ο κόσμος που έμεινε εκτός αυτής.
Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, διακριτικά παρούσα, όπως κάνει χρόνια τώρα η μητέρα του Περιφερειάρχη. Η κυρία Πανωραία με την παραδοσιακή στολή του Μετσόβου έχοντας δίπλα της την οικογένειά της.

Χαριτωμένα και χωρίς να καταλαβαίνουν ακόμη πολλά από όσα συνέβαιναν γύρω τους τα δύο εγγονάκια του Περιφερειάρχη.
Έκλεψαν την παράσταση.

Παρόντες οι τρεις από τους τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο. Κώστας Τασούλας, Βασίλης Γιόγιακας και Γιώργος Στύλιος.
Απών ο Πρεβέζης Στέργιος Γιαννάκης.

Παρών ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας στην πρώτη σειρά έχοντας δίπλα του τον Νίκο Γερασιμίδη και τον Σταύρο Καλογιάννη.

Ιδιαίτερα θερμός ο Σταύρος Μπένος στον χαιρετισμό του. Μίλησε περισσότερο από καρδιάς για τη γνωριμία του με τον Περιφερειάρχη και για τις Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ήπειρο.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση όλων των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων στην Ήπειρο οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν.

 



















www.epiruspost.gr

Καχριμάνης: Σήμερα μιλάμε με το έργο μας



Οι Ηπειρώτες στις 26 Μαΐου αποφασίζουν: Δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Αξιοβίωτη Ανάπτυξη. Για να πάει η Ήπειρος μπροστά. Για να πάει ακόμη ψηλότερα. Όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν απόλυτα συνεπείς στις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει. Κάναμε όμως πολύ περισσότερα.

Γιατί είμαστε η παράταξη της Ευθύνης. Η παράταξη της αποτελεσματικότητας. Και σήμερα μιλάμε με το έργο μας. Έργο που δεν κρύβεται, δεν διαγράφεται, δεν μηδενίζεται. Ματαιοπονούν όσοι το επιχειρούν. Συνεχίζουμε και κτίζουμε πάνω στις βάσεις που βάλαμε. Επενδύουμε στα πλεονεκτήματα της Ηπείρου.

 Κινούμαστε σε τέσσερις άξονες: Σε έργα που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας και από Εθνικούς πόρους. Σε έργα – δράσεις του ΕΣΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων Σε έργα υπερτοπικής σημασίας Σε παρεμβάσεις θεσμικού χαρακτήρα Είμαστε υπερήφανοι για το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Για τα έργα που έγιναν, αλλά και για την απορρόφηση που επιτεύχθηκε, που ξεπέρασε το αρχικό ποσό που είχε εκχωρηθεί στην Ήπειρο.

 Η Περιφέρειά μας για να μη χαθούν χρήματα σε επίπεδο χώρας, συνέβαλε με τη διάθεση έργων της σε προγράμματα υπουργείων, όπως στο Interreg, στο Υπ. Περιβάλλοντος, στο Αλιείας. Στο τρέχον Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, η Ήπειρος είναι τέταρτη σε ποσοστό απορροφήσεων ανάμεσα στις έντεκα περιφέρειες της ίδιας κατηγορίας.

 Καλύπτει απόλυτα τους στόχους της Ε.Ε.. Έχουμε πολύ υψηλό ποσοστό δεσμεύσεων, αλλά πρέπει να γνωρίζουν όλοι, πως ο βαθμός υλοποίησης δεν εξαρτάται μόνο από την Περιφέρεια. Εξαρτάται και από τους άλλους φορείς που έχουν αναλάβει έργα και δράσεις, όπως οι Δήμοι, το Πανεπιστήμιο, οι ιδιώτες.

Για το νέο ΕΣΠΑ, δεν έχουν καθοριστεί ακόμη από την Ε.Ε. οι κατευθύνσεις του. Εμείς είμαστε έτοιμοι για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να εντάξουμε και ορισμένα υπολειπόμενα έργα υποδομών.

 Η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού έδωσε ώθηση στην Ήπειρο. Όμως έχουμε ζητήματα στις οδικές υποδομές:

• Πρώτον, η σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα. Με καθυστέρηση το Υπουργείο Υποδομών, εισάκουσε τις συνεχείς οχλήσεις μας, ανέθεσε στην Περιφέρεια το τμήμα μέχρι γέφυρα Καλογήρου και περιμένουμε το Σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης για να το υπογράψουμε.

 • Έχουμε θέσει σε προτεραιότητα την κατασκευή της σύνδεσης Ιόνιας με Κακαβιά, τον παραλιακό Πρέβεζα- Πάργα, τη σύνδεση Ηγουμενίτσα- Μαυρομάτι. Έργα που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών και πιέζουμε συνεχώς ώστε να προχωρήσουν άμεσα και ειδικά τα τμήματα που έχουν ώριμες μελέτες.

• Επιδιώκουμε την αναβάθμιση της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κόνιτσας- Κοζάνης, για την οποία περιμένουμε επιτέλους την ολοκλήρωση της μελέτης από το Υπουργείο.

• Τέλος, περιμένουμε να προχωρήσει επιτέλους και η σύνδεση του Ε65 με την Εγνατία Οδό. Μας χαροποιεί η αναβάθμιση του αεροδρομίου Πρέβεζας- Άκτιου. Τις αεροδρομικές υποδομές συμπληρώνει πλέον το αεροδρόμιο Ιωαννίνων" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης καλώντας τους πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Αξιοβίωτη Ανάπτυξη.

epirusgate.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης