Βασίλης Ψαθάς: Ξεκινά το έργο Τετράκωμο-Καστανιά


- "Είμαστε αποφασισμένοι να μεταμορφώσουμε την Κοιλάδα του Αχελώου"

Με την ανάδειξη αναδόχου για το μεγάλο οδικό έργο βελτίωσης του οδικού τμήματος Τετράκωμο-Φράξος-Καστανιά, η Περιφέρεια Ηπείρου βάζει σε ράγες υλοποίησης ακόμα ένα σημαντικό έργο για την Κοιλάδα του Αχελώου. 



Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις το έργο οδεύει προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν το καλοκαίρι.

Το συγκεκριμένο έργο θα βελτιώσει σημαντικά την προσβασιμότητα σε δύσβατες σήμερα περιοχές ενώ ενώνει τις δύο σημαντικές ορεινές περιοχές των Τζουμέρκων και της Κοιλάδας του Αχελώου. 

Αυτή η παρέμβαση θεωρείται κρίσιμο για την περιοχή καθώς έρχεται να συμπληρώσει τα έργα που πραγματοποιούνται σε άλλες περιοχές της Κοιλάδας του Αχελώου όπως η δημοπράτηση της οδικής πρόσβασης προς τη Μονή Σέλτσου, το οδικό έργο Μεσόπυργος-Αυλάκι.

Ανάδοχος του έργου είναι η τεχνική εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ». 

Ψαθάς:  Θα συνδέσει τον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων με την κοιλάδα του Αχελώου

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς με δήλωσή στο ypodomes.com συγχαίρει όλους όσους εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα αυτό το σημαντικό έργο και επισημαίνει ότι «πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα κατοίκων της ορεινής Άρτας καθώς με την κατασκευή του θα αποκτήσουν οδική σύνδεση οι κάτοικοι όμορων οικισμών που ήταν αποκλεισμένοι μεταξύ τους. 

Η οδός Τετράκωμο – Φράξο – Καστανιά όμως, πλέον όλων των άλλων, θα συνδέσει τον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων με την κοιλάδα του Αχελώου, δημιουργώντας μια σύντομη και ασφαλή διαδρομή μεταξύ τους. 

Η σύνδεση Τζουμέρκων – Κοιλάδας Αχελώου θα βοηθήσει σημαντικά στην μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών μεταξύ τους αλλά και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη, τόσο οικονομική όσο και τουριστική, της ευρύτερης περιοχής. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μεταμορφώσουμε την Κοιλάδα του Αχελώου, ένα από τα ομορφότερα μέρη της χώρας.

Η αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου και ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχαν θέσει ως ένα από τους πρωταρχικούς στόχους τους, την άρση της απομόνωσης των μειονεκτικών περιοχών της Ηπείρου και με σχέδιο υλοποιούν ένα γενικότερο πρόγραμμα ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει τη στήριξη του πρωτογενή τομέα παραγωγής και των νέων ανθρώπων ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους, την αειφόρο ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, την τουριστική ανάπτυξη με την προβολή του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και της τοπικής γαστρονομίας».

Το παραπάνω έργο είναι ένα από τα πολλά που δρομολογείται η υλοποίησή τους από την Περιφέρεια Ηπείρου, έργα βασικών υποδομών και ανάπτυξης, όπως:

• «Αποκατάσταση στηθαίων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας» προϋπολογισμού 275.000 €.
• «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας (θέση Ελεούσα- Εργατικές κατοικίες) προϋπολογισμού 850.000 ευρώ.
• «Αποκατάσταση οδού Αγίου Χαραλάμπους Κάτω Αθαμανίου – Άνω Καλεντίνης», προϋπολογισμού 600.000 €.
• «Αποκατάσταση χώρου περιοχής Ροβέλιστας», προϋπολογισμού € 50.000.
• «Βελτίωση – αποκατάσταση πρόσβασης στον οικισμό Φράστα της Τ.Κ Αγνάντων μέσω της επαρχιακής οδού 22», προϋπολογισμού € 65.000.
• «Βελτίωση – αποκατάσταση πρόσβασης στον οικισμό Τραπεζάκι Τ.Κ. Διστράτου μέσω της επαρχιακής οδού αριθμ. 18», προϋπολογισμού 65.000,00 €.
• «Ασφαλτόστρωση πεδινού επαρχιακού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 33.700 €.
• «Βελτίωση βατότητας αγροτικού δρόμου παραπλεύρως τάφρου στην περιοχή Περάνθης» προϋπολογισμού 15.000 €.
• «Συντήρηση - βελτίωση της επαρχιακής οδού (12) από Άνω Καλεντίνη - Ξηρόκαμπο - Σταυρόβρυση – Γέφυρα Κοράκου - Όρια νομού Καρδίτσας», προϋπολογισμού 176.000 €.
• «Αποκατάσταση βατότητας της οδού Πηγή Τετρακώμου – Πετράλωνα μετά από έντονες πλημμύρες», προϋπολογισμού 74.400€.
• «Αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγική μονάδα στη θέση Γυαλός της Τ.Κ. Κομμένου», προϋπολογισμού 74.400 €.
• «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης επί της Ε.Ο. Άρτας – Γέφυρα Καλογήρου στη διασταύρωση για μουσικό σχολείου προϋπολογισμού 74.400 €.

 www.ypodomes.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ