Αναβιώνει ένα θρυλικό τυρί από τον Καράλη


 Το τυρί των Βλάχων τυροκόμων, που με το μεράκι τους και την εμπειρία τους πρώτοι τυροκόμησαν στα βουνά της Πίνδου και το οποίο με τις μετακινήσεις εξαπλώθηκε σε όλη τη Βαλκανική και Ιταλική χερσόνησο αποτελεί μια πρόκληση για την εταιρεία Καράλη.




Ο Καράλης έχει συνδέσει το όνομά του με τον πρωτογενή τομέα της Ηπείρου και με τα ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα, ειδικά τα τυριά.

Τώρα η εταιρία είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα. Να φέρει στα πιάτα μας ένα άγνωστο προιόν που έχει όμως μακρά παράδοση.

«Η αναβίωση κατέστη εφικτή με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου και προσωπικά του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη τον οποίον και ευχαριστούμε για την θερμή υποστήριξη στην προσπάθεια μας» σημειώνει στην ανακοίνωσή της με την οποία γνωστοποιεί ότι το «Κασκαβάλι» θα είναι σύντομα κοντά μας.   

Το κασκαβάλι Πίνδου θα προταθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου να ενταχθεί στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό των προϊόντων Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) προκειμένου να διαφυλαχθεί από απομιμήσεις ανταγωνιστών όπως είναι οι γειτνιάζουσες χώρες.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης