Ξεκίνησε επίσημα η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Άρτα


Τις πόρτες της άνοιξε και επίσημα για το κοινό της Άρτας η Δημοτική Βιβλιοθήκη με την τελετή των εγκαινίων το απόγευμα της Δευτέρας. 

Η βιβλιοθήκη στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της Άρτας, στην οδό Φιλελλήνων και αποτελεί έναν ακόμη πνεύμονα πολιτισμού για τους συμπολίτες.



Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για την έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία είναι δανειστική και καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα και όλες τις ηλικίες, ενώ εκεί θα μπορούν να γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων και εκδηλώσεις που αφορούν το βιβλίο.

«Πρόκειται για μια βιβλιοθήκη κόσμημα που έρχεται να προστεθεί στις ήδη εξαιρετικές βιβλιοθήκες του ΣΚΟΥΦΑ και του Πανεπιστημίου. Η Άρτα αποκτά έναν ακόμη πνεύμονα πολιτισμού»  δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Να σημειωθεί ότι στη βιβλιοθήκη έχουν μεταφερθεί πάνω από 3.500 τίτλοι βιβλίων, ενώ χθες έγινε και η πρώτη δωρεά ξενόγλωσσων βιβλίων από τον Φώτη Βράκα, ιστορικό ερευνητή.

Ο κ. Τσιρογιάννης εξήρε την άριστη συνεργασία που υπάρχει με τους «Φίλους του Βιβλίου» για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης.

Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Αναστασία Σίμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων Ανδρέας Λώλος, οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Ζέρβας, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Γιώργος Λιλής, Κώστας Τράμπας και Δημήτρης Σφήκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Παπαδημητρίου, η πολιτευτής του Νομού Εύη Καραμπίνα, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου και η Πρόεδρος των «Φίλων του Βιβλίου» Σοφία Εξάρχου.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με το συγκρότημα Moledro.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης