Τα φρούτα που καίνε τις θερμίδες μετά το αρνί και το κοκορέτσι


Όσο δελεαστικό είναι το πασχαλινό τραπέζι με τους νόστιμους πειρασμούς άλλο τόσο είναι και ανθυγιεινό. Ωστόσο, έρευνες από την Σουηδία βρήκαν τον τρόπο με τον οποίο αποφεύγονται οι θερμίδες από την υπερβολική κρεατοφαγία.



Συγκεκριμένα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Lund στην Σουηδία, κατάφεραν να εντοπίσουν ένα φρούτο, το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει αύξηση του σωματικού βάρους μετά από ένα πολύ λιπαρό γεύμα!

Πρόκειται για μια συγκεκριμένη ποικιλία μούρων, τα οποία ονομάζονται lingonberries, προέρχονται από τη Σκανδιναβία και είναι πιο γνωστά ως κόκκινα μύρτιλλα.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κόκκινα μύρτιλλα έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος, μετά από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα ή μετά από μια γενικότερη διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και υδατάνθρακες. Επίσης, μειώνουν και τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα!

Όλα τα μούρα βοηθούν στην καλύτερη υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά τα κόκκινα μύρτιλλα αποδείχτηκαν πολύ πιο αποτελεσματικά, όσον αφορά την αντιστροφή των επιπτώσεων της λιπαρής διατροφής.

Πηγή: iatropedia.gr, www.madata.gr/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ