Επιχορήγηση με 150 εκατ. ευρώ από «ΦιλόΔημος ΙΙ»


- Τι ποσά κατανέμονται στους Δήμους της Άρτας 

Επιχορήγηση ύψους 150 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων των Δήμων της χώρας, που εντάσσονται στους αναπτυξιακούς άξονες προτεραιοτήτων του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. 



Ανάμεσα στους Δήμους της χώρας που ενισχύονται με πιστώσεις από το πρόγραμμα βρίσκονται και οι 18 της Ηπείρου και ως εκ τούτου οι τέσσερις του νομού και πιο συγκεκριμένα:

Δήμος Αρταίων στον οποίο κατανέμονται 786.600 ευρώ, Νικ. Σκουφά 267.800 ευρώ, Κεντρ. Τζουμέρκων 351.100 ευρώ και Γ. Καραϊσκάκη με ποσό 328.400 ευρώ. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση Τύπου «για την κατανομή του ποσού λαμβάνονται για πρώτη φορά υπόψη δημογραφικά, γεωμορφολογικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, όπως η έκταση, ο πληθυσμός και η μεταβολή πληθυσμού, η ανεργία, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας, ο αριθμός οικισμών, η νησιωτικότητα και η ορεινότητα, καθώς και οι περιφερειακές ανισότητες».

Η χρηματοδότηση αυτή έρχεται για την στήριξη των ΟΤΑ επιπρόσθετα από εκείνη των 140 εκατ. ευρώ μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (πρώην ΣΑΤΑ). Ο υπουργός Αλ. Χαρίτσης, επισήμανε σχετικά:

«Μέσα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» υλοποιούνται σε όλη τη χώρα έργα που χρόνιζαν εδώ και δεκαετίες και αφορούν σε κρίσιμες υποδομές για τη βελτίωση ζωής των πολιτών και την δίκαιη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Είναι η πρώτη φορά που υλοποιούνται τόσο σημαντικά έργα σε στενή συνεργασία με τους ΟΤΑ, με βάση συγκεκριμένα αιτήματα και δεν μοιράζονται χρήματα δεξιά και αριστερά, όπως γινόταν στο παρελθόν».

 taxydromosartas.gr






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης