Απάντηση Βασίλη Ψαθά στο ethnos.gr


Με ανάρτησή του στο fb πριν από λίγο ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς δίνει την απάντησή του σχετικά με τα συνθήματα που είχαν γραφεί στους τοίχους του Οθωμανικού μνημείου στο Ιμαρέτ.




Σχετικά με βίντεο που δημοσιεύθηκε από το τουρκικό κανάλι ODA TV που πρόσκειται στην κεμαλική αντιπολίτευση και στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι στους τοίχους ενός οθωμανικού κτιρίου της Άρτας έχουν γραφτεί συνθήματα κατά του Ισλάμ:

«Πριν από δεκαπέντε μέρες σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών τεχνικής εκπαίδευσης όπου συμμετείχαν από πέντε χώρες συμμετείχαν και μαθητές από την Τουρκία. Σε κάποια εκδήλωση που κάναμε ήρθε και η πρόξενος καθώς και ο Τούρκος υποπρόξενος. Πήγαν και είδαν το μνημείο και μετά από δύο εβδομάδες εμφανίζεται αυτό το δημοσίευμα». 

«Σίγουρα όλα αυτά δεν ήταν τυχαία, γι' αυτό το τζαμί που έχει κάποια ιστορικά στοιχεία έχουμε μεριμνήσει για πρώτη φορά και έχουμε αποφασίσει να το ανακαινίσουμε. Βρισκόμαστε σε στάδιο χρηματοδότησης και θα τη διασφαλίσουμε. Ακόμη περιμένουμε μία έγκριση από το ΚΑΣ και στη συνέχεια θα το δημοπρατήσουμε».

«Σεβόμαστε και τη δική μας ιστορία αλλά και τη δική τους και δεν τα βεβηλώνουμε».



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης