Δραγασάκης για τη ρύθμιση της πρώτης κατοικίας...


- ...Ήταν δύσκολο θέμα και έπρεπε να γίνουν συμβιβασμοί

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη η οποία εισάγει πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και για τα επιχειρηματικά δάνεια τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε παρέμβασή του στην συζήτηση της σχετικής τροπολογίας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.



Ο ίδιος παραδέχτηκε πάντως, ότι "το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι ένα δύσκολο θέμα και έπρεπε να γίνουν συμβιβασμοί".

Ο Γιάννης Δραγασάκης είπε ακόμη "ότι η κυβέρνηση εκπροσώπησε τους δανειολήπτες στη διαπραγμάτευση και ότι αν λειτουργούσε ως εκπρόσωπος των τραπεζών, το θέμα θα είχε κλείσει εδώ και καιρό".

Παραδέχθηκε πάντως ότι ακόμα και χωρίς μνημόνια υπάρχει εποπτεία του τραπεζικού συστήματος. «Μας ενδιαφέρει η κατάσταση των τραπεζών. Έχουμε καταβάλει δισεκατομμύρια για να μην καταρρεύσουν», τόνισε.

Η Επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση σήμερα (στις 5 το απόγευμα) στην οποία θα κληθούν φορείς ειδικά για την τροπολογία σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο Γ. Δραγασάκης επεσήμανε τις τρεις αρχές της ρύθμισης λέγοντας ότι «λαμβάνοντας υπόψη τα ευρύτερα συμφέροντα της χώρας και των δανειοληπτών φέρνουμε μια τροπολογία που την καθιστά ένα βήμα μπροστά σε σχέση με όσα ίσχυαν».

1) «Μπαίνουν τα δάνεια των εμπόρων που είχαν εγγύηση πρώτη κατοικία. Αυτό είναι το καινούργιο στοιχείο και είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που το κάνουμε».

2) «Υπάρχει δημοσιονομική συνεισφορά στα δάνεια των φτωχών νοικοκυριών».

3) «Στόχος είναι να υπάρχει μικρότερες δόσεις ώστε να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια».

Σε ερώτηση για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε ότι το ποσοστό των στρατηγικών κακοπληρωτών ανέρχεται σε 25%.

 www.madata.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ