Άρχισαν οι εργασίες του δρόμου Μεσόπυργος - Αυλάκι


Άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του νέου δρόμου Μεσόπυργος Άρτας - Αυλάκι, μέχρι τα όρια του νομού Αιτωλοακαρνανίας,  από τον ανάδοχο του έργου προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ.




Επίσης άρχισε και η κατασκευή του κόμβου Ζυγού στην Ε.Ο Άρτα - Τρίκαλα. Η κατασκευή των έργων αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Ανάδοχος του σημαντικού οδικού έργου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας είναι η  ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.

Το οδικό αυτό έργο είναι κρίσιμο για την ευρύτερη περιοχή στην οποία συναντώνται τα όρια των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας , Άρτας και Καρδίτσας.

Μέχρι σήμερα το εν λόγω οδικό τμήμα, οκτώ χιλιομέτρων περίπου, είναι σε άθλια κατάσταση καθώς πρόκειται για χωματόδρομο.

Η ολοκλήρωση των αυτοκινητόδρομων πέριξ της Κοιλάδας του Αχελώου ήταν ένα μεγάλο βήμα για την ανάδειξη της περιοχής ως τουριστικό προορισμό, που πέρα από τη φυσική ομορφιά παρέχει τη δυνατότητα ανάπτυξης πολιτιστικού και θρησκευτικού τουριστικού ρεύματος.

Η Ιόνια Οδός από την πλευρά της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου περνά από το δυτικό μέρος της Κοιλάδας ενώ ο Ε65 διασχίζοντας τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία καλύπτει το ανατολικό της τμήμα. Από βορρά, η Κοιλάδα προσεγγίζεται μέσω της Εγνατίας Οδού.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης