Ισχυρή σεισμική δόνηση δυτικά της Πρέβεζας


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (05/02/2019) στις 04:26 στην δυτικά της Πρέβεζας, όπως με ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.



Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή 14 χιλιόμετρα δυτικά της Πρέβεζας και το εστιακό βάθος ήταν στα 5χλμ.

Η ισχυρή αυτή δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σεισμός και στην Άρτα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών αρχικά ο σεισμός δόθηκε στα 5 Ρίχτερ.



Οι κάτοικοι έντρομοι βγήκαν στους δρόμους, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Διακοπή ρεύματος όμως έχει σημειωθεί σε πολλές περιοχές, όπως στο Κανάλι στο Μεγαδένδρο αλλά και σε περιοχές εντός της πόλης της Πρέβεζας.

 Παρακολουθούμε το φαινόμενο, είπε χαρακτηριστικά στον Σκάι ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, σχολιάζοντας τον σεισμό, που ανησύχησε τους κατοίκους της Πρέβεζας και των γύρω χωριών, αλλά και της Λευκάδας. Η περιοχή δίνει τέτοιους σεισμούς και την παρακολουθούμε, πρόσθεσε, επισημαίνοντας πάντως πως πιστεύει ότι η σεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί ομαλά.


Από την πλευρά του, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Άκης Τσελέντης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται ο σεισμός στην Πρέβεζα να είναι συνέπεια του σεισμού στη Ζάκυνθο.

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το επόμενο δίμηνο στη συγκεκριμένη περιοχή και τόνισε ότι η δυτική Ελλάδα δίνει πάντα σεισμούς γι’ αυτό κάλεσε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται από τους αρμόδιους.

 http://www.pamepreveza.gr, www.protothema.gr






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης