Άρτα:Συζήτησαν την πρόοδο στέγασης του Ειρηνοδικείου


Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/2/2019 η συνάντηση του βουλευτή Άρτας και συντονιστή της ΕΠΕΚΕ Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλη Καλογήρου. 



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πρόοδος των διαδικασιών που αφορούν την υλοποίηση του έργου της ανακαίνισης του Παλαιού Δικαστικού Κτιρίου Άρτας για τη στέγαση του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου Άρτας, με συνολική δαπάνη προϋπολογισμού 1.670.000 Ευρώ.

Η ολοκλήρωση του έργου αυτού θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

 Στη συνέχεια έγινε αναφορά στα οφέλη που έχουν προκύψει από τη χρήση των Ολοκληρωμένων Συστημάτων Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για την Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη (ΟΣΔΔΥ - ΠΠ) κατά την πρώτη εφαρμογή τους και στον στόχο για άμεση επέκταση του έργου σε πανελλήνια κλίμακα.

Ειδικότερα επισημάνθηκε πως η υλοποίηση του εν λόγω έργου παρέχει υψηλές δυνατότητες, με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, τη μείωση των εκκρεμών υποθέσεων, την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους δικηγόρους, καθώς και τη μείωση του λειτουργικού κόστους του δικαστικού συστήματος και του φόρτου των δικαστικών υπαλλήλων.

 Τέλος ο βουλευτής Άρτας ενημερώθηκε από τον κ. Καλογήρου σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης το επόμενο διάστημα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ