101 Αρτινοί στηρίζουν τη"Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή"


- Τα ονόματα που υπογράφουν την διακήρυξη

Περίληψη Διακήρυξης της Δημοτικής Κίνησης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ». Η κατάσταση στην Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Αρταίων: 



Μπήκαμε ήδη στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, μέσα σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο μας ειδικότερα. Εννιά χρόνια οικονομικής κρίσης και ακραίων πολιτικών λιτότητας, μαζί με την γενικότερη κοινωνική καταστροφή, τη φτώχεια και την πολιτική απαξίωση, επέφεραν βαρύ πλήγμα και στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι τεράστιες περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης (άνω του 65%), η υποστελέχωση των Δήμων από προσωπικό, ο ασφυκτικός ρόλος του Οικονομικού Παρατηρητηρίου, η ιδιωτικοποίηση σημαντικών τομέων και υπηρεσιών, η αδιαφάνεια και οι πελατειακές σχέσεις, η γιγάντωση του δημαρχοκεντρικού μοντέλου και το έλλειμμα δημοκρατίας και ουσιαστικής συμμετοχής, οδήγησαν σήμερα σε Δήμους φτωχούς, μίζερους και απαξιωμένους, αρκετά μακριά από τους πολίτες και τις πραγματικές ανάγκες τους.

Ο νέος νόμος (Κλεισθένης) δυστυχώς δεν καλυτέρεψε τα πράγματα. Το πάγιο αίτημα για Δήμους αυτόνομους και ισχυρούς, με πόρους και αρμοδιότητες, αγνοήθηκε πλήρως.

Οι Δήμοι μετατρέπονται σε «μακρύ χέρι» του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης, ακροβατώντας πάνω στο σφιχτό δημοσιονομικό πλαίσιο που έχουν θέσει οι δανειστές της χώρας και οις πολιτικές λιτότητας που υιοθετούνται κεντρικά.

Η σημερινή κατάσταση στο Δήμο Αρταίων έχει σαν βασικό χαρακτηριστικό της τη στασιμότητα και τη μιζέρια. Κανένα σημαντικό έργο ανάπτυξης, που θα βελτίωνε το βιοτικό επίπεδο των αρτινών πολιτών, δεν υπήρξε τα τελευταία 5 χρόνια.

Η Δημοτική Αρχή αποδείχθηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Ο δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης, εστιάζοντας πρωτίστως στην επικοινωνιακή του τακτική και στην «εικόνα» του ως ενός δήθεν παραγωγικού τεχνοκράτη δημάρχου, διατυμπανίζει έργα και μελέτες, οι περισσότερες εκ των οποίων υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, ενώ η νεοφιλεύθερη αντίληψη και η προσωποκεντρική-συγκεντρωτική λογική του, δυσχεραίνει κάθε δυνατότητα συνθετικής και ενωτικής πορείας αξιοποίησης του πλούσιου ανθρώπινου δυναμικού της Άρτας, που θα μπορούσε δημιουργικά να συμβάλει σε μια ώθηση προς τα μπρος. Αλλά και υπόλοιπες αυτοδιοικητικές παρατάξεις της Άρτας, κινούνται δυστυχώς στο ίδιο τελματωμένο πλαίσιο.

Καμιά νέα πνοή και καμιά αχτίδα ελπίδας δεν μπορούν να εκπέμψουν τα κομματικά ψηφοδέλτια των σημερινών συστημικών πολιτικών δυνάμεων, τα οποία μέσα από «χρίσματα», παλαιοκομματικές μεθόδους και ψηφοθηρικές πρακτικές, με απουσία ή χλιαρή αντιπολιτευτική δράση και υιοθέτηση νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων και πολιτικών, αδυνατούν να συγκροτήσουν αντιπαραθετικό πόλο στην σημερινή Δημοτική αρχή και απλώς διαγκωνίζονται μαζί της στο ίδιο αναχρονιστικό στρατόπεδο προσώπων και ιδεών. Κι όμως!

Η Άρτα διαθέτει ένα τεράστιο αναξιοποίητο ανθρώπινο δυναμικό, που έχει πολλά να προσφέρει με τις κοινωνικές, επαγγελματικές και πολιτισμικές δυνατότητές του και πρωτίστως με τους αγώνες του! Εκατοντάδες Αρτινούς και Αρτινές που θέλουν και μπορούν να συμβάλλουν στο ξεβάλτωμα του τόπου μας, στο ξεπέταγμα και την ανάπτυξη των μεγάλων δυνατοτήτων του, στην προοπτική μιας σύγχρονης Άρτας, που να αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

Σε αυτόν τον κόσμο απευθυνόμαστε ως ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ για συνεργασία, συμπόρευση και ενωτική πορεία προς τις εκλογές, προκειμένου να ανατρέψουμε την σημερινή ζοφερή κατάσταση. Η παρουσία της δημοτικής μας κίνησης: Η παρουσία και οι δράσεις της δημοτικής μας κίνησης, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, τα τελευταία 5 χρόνια, μας κάνουν περήφανους.

Δεν προδώσαμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συνδημότες μας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, αλλά αντίθετα δράσαμε ως μια δύναμη μαχητική, ριζοσπαστική, πάντα παρούσα, αξιόπιστη και δίπλα στον κάθε συμπολίτη μας. Υπήρξαμε η μόνη, κυριολεκτικά, αντιπολίτευση στην παρούσα Δημοτική Αρχή κι αυτό, πράγματι, μας το αναγνωρίζουν ακόμα και οι αντίπαλοί μας!

Ασκήσαμε αιχμηρή, πραγματική, δυναμική και προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι στην σημερινή δημοτική αρχή και συγκρουστήκαμε ανοιχτά με τις πρακτικές του δημάρχου σε μια σειρά σημαντικά θέματα, ενώ αντιθέτως, δεν διστάσαμε να στηρίξουμε όσες θετικές προτάσεις ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο και ήταν προς το καλό της Άρτας και των δημοτών της.

Συγχρόνως καταθέσαμε δημιουργικές και ρεαλιστικές προτάσεις για θέματα όπως, η τουριστική ανάπτυξη της Άρτας, η διαχείριση των απορριμμάτων με οικολογικό τρόπο μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα, η άρδευση του κάμπου από το φράγμα Πουρναρίου μέσω κλειστού κυκλώματος, η διεκδίκηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου μας από τα χέρια του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Η αξιοποίηση δημοσίων χώρων για κοινωνικούς σκοπούς (με κυρίαρχο τον ισχυρό και νικηφόρο αγώνα για το ΞΕΝΙΑ),τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Δήμο, η αντίδραση στην ανάλγητη ενέργεια της δημοτικής αρχής για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών εκατοντάδων συμπολιτών μας, αδιακρίτως, πολλοί εκ των οποίων ήταν φτωχοί, ανάπηροι κλπ, η επιμονή μας για μεγαλύτερες μειώσεις και απαλλαγές στα δημοτικά τέλη για τους φτωχότερους συμπολίτες μας, η εναντίωσή μας στο μεγάλο ζήτημα της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και στον κερδοσκοπικό ρόλο των μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών, που έχουν βάλει στο στόχαστρό την Ήπειρο και την Άρτα ειδικότερα, σε βάρος τους φυσικού και πολιτιστικού της περιβάλλοντος και της τοπικής οικονομίας της κλπ.

Η ανάγκη να συνεχίσουμε την δυναμική παρουσία και τη δράση μας, ώστε να παίξουμε και στο μέλλον καταλυτικό ρόλο στα τεκτενόμενα της Άρτας, είναι κάτι που μας ζητά ένα σημαντικό κομμάτι της αρτινής κοινωνίας, το οποίο φιλοδοξούμε να εκφράσουμε, πάνω σε ένα προγραμματικό πλαίσιο, οι βασικές προτεραιότητες του οποίου είναι επιγραμματικά οι εξής:

1) Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την οικονομική ανάπτυξη της Άρτας και η στήριξη των παραγωγικών δυνάμεών της, του εμπορίου, του τουριστικού τομέα και της αγροτικής παραγωγής, για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

2) Η κοινωνική προστασία και η αλληλεγγύη, η στήριξη των αδυνάμων, των ΑμεΑ και των ηλικιωμένων. Κανείς συμπολίτης μας χωρίς στέγη, τροφή, φάρμακα, γιατρό και σχολείο. Κανένα παιδί εκτός παιδικού ή βρεφονηπιακού σταθμού. Κανείς χωρίς υπηρεσίες πρόνοιας.

3) Η υπεράσπιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών. Δεν θα επιτρέψουμε στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων να βάλει χέρι στην ακίνητη περιουσία της Άρτας. Επίσης θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα του φράγματος Πουρναρίου και θα αξιώσουμε από τη ΔΕΗ ότι μέχρι σήμερα μας αρνήθηκε.

4) Η προστασία και η αναβάθμιση του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος.Δεν θα επιτρέψουμε στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες να ρημάξουν τον τόπο μας με τις βλαβερές έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων.Θα υπερασπιστούμε την τοπική μας οικονομία και την πολιτιστική μας κληρονομία, κόντρα στα συμφέροντα των διαφόρων αετονύχηδων. Θα υπερασπιστούμε το νερό, το καθαρό περιβάλλον, τα μνημεία και τους δημόσιους χώρους.

5) Θα αγωνιστούμε για καθαρή πόλη μέσα από ένα ολοκληρωμένο και δημόσιο σύστημα αποκομιδής και επεξεργασίας των απορριμμάτων, με αυξημένη ανακύκλωση αλλά και φθηνότερα ανταποδοτικά τέλη.

6) Θα αγωνιστούμε για ποιότητα ζωής, ελεύθερους και ασφαλείς χώρους, περισσότερα πάρκα και παιδικές χαρές, ποδηλατοδρόμους και οδική ασφάλεια, ήπιας μορφής παρεμβάσεις, πολιτιστική αναβάθμιση της Άρτας μέσα από τη θεσμοθέτηση μόνιμων και διεθνών πολιτιστικών γεγονότων, στηριγμένων στην παράδοσή μας, που θα συντελέσουν εκτός των άλλων και στην τουριστική προβολή της Άρτας. Θα παλέψουμε για υποδομές και έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, ανοιχτούς και ελεύθερους χώρους , αθλητισμό για όλους, σωστή και ολοκληρωμένη περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

7) Θα αξιώσουμε την ισότιμη ανάπτυξη όλων των συνοικιών και κοινοτήτων του Δήμου, με έμφαση σ΄αυτούς που έχουν μείνει πίσω σε υποδομές μέχρι σήμερα, γιατί Άρτα δεν είναι μόνο η πόλη, ούτε το κέντρο αυτής.

8) Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, καθώς και των ανέργων, για μόνιμες και σταθερές θέσεις απασχόλησης, με πλήρη δικαιώματα. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου, μονίμων και συμβασιούχων και θα αξιώσουμε την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών του Δήμου μας από μόνιμο προσωπικό.

9) Θα αγωνιστούμε για πλήρη δημοκρατία, διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο σε όλους τους θεσμούς και τα όργανα της αυτοδιοίκησης. Μέσα από τοπικά δημοψηφίσματα, μορφές άμεσης δημοκρατίας, τοπικές συνελεύσεις, καλύτερη και δημοκρατικότερη λειτουργία των δημ. συμβουλίων, πρόσβαση όλων των πολιτών σε υπηρεσίες και όργανα του Δήμου κλπ.

10) Θα αντισταθούμε στο φασισμό, στο ρατσισμό, στο σεξισμό και στην ξενοφοβία. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των συμπολιτών μας, ελλήνων και μεταναστών. Αυτόν το ρόλο της χρήσιμης, κρίσιμης και δημιουργικής δύναμης στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Άρτας, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε, να στερεοποιούμε και να διευρύνουμε ως ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Μαζί με την αρτινή κοινωνία, μαζί με τους πολίτες και τη νέα γενιά, θέλουμε ν΄ανοίξουμε για τον τόπο μας έναν καινούριο δρόμο.Ν΄αγωνιστούμε μαζί τους και όχι «εξ ονόματός» τους..

Η δημοτική μας κίνηση θα σταθεί μακριά από σενάρια εξαγορών και συναλλαγών, μέσω παροχής ανταλλαγμάτων ή “οφιτσίων” σε οποιαδήποτε φάση της επόμενης αυτοδιοικητικής πορείας, μακριά από παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις και συστήματα εξουσίας κάθε είδους, μακριά από ιδιοτελείς πρακτικές που μετέρχονται άλλοι. Η προσωπική πορεία μας άλλωστε, γνωστή στην αρτινή κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί απόλυτη εγγύηση γι αυτό.

Η δημοτική μας κίνηση είναι μία αυτόνομη, ενωτική, δημοκρατική και συνεχώς εξελισσόμενη συλλογικότητα, ανοιχτή σε όλους τους πολίτες που συμφωνούν με τις βασικές αρχές μας, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις,χωρίς αποκλεισμούς, με καλή διάθεση, έμπνευση και δημιουργικό πνεύμα. Μπορεί και θέλει να εκφράσει τους ανθρώπους των αγώνων και της κοινωνικής προσφοράς.

Μπορεί και θέλει να συσπειρώνει και να συνεργάζεται με όλους αυτούς που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν ανιδιοτελώς να συμβάλλουν ενεργά στο ξεβάλτωμά του, αξιοποιώντας τις επιστημονικές, κοινωνικές, επαγγελματικές και πολιτισμικές δυνατότητές τους. Κι αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό αποτελεί το θετικό της πρόσημο και την κινητήριο δύναμή της!

ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΡΤΑ ΖΩΝΤΑΝΗ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ, ΝΕΑΝΙΚΗ, ΟΜΟΡΦΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ Σ΄ΑΥΤΗ. ΖΗΤΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΡΑΞΗ.

- Άρτα, 10-1-2019 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Την διακήρυξή μας υπογράφουν, στηρίζοντας την προσπάθειά μας, κατ΄αρχήν, οι παρακάτω 101 συμπολίτες μας: 

1. Παπακίτσος Στέφανος, δημοτικός Σύμβουλος, ιατρός 
2. Παπακώστας Ευαγόρας, τοπικός σύμβουλος 
3. Γιολδάσης Βασίλης, περιφερ.σύμβουλος 
4. Σκούρα Λουϊζα, αγρον.τοπογράφος 
5. Σαλαμούρα Κατερίνα, εκπαιδευτικός 
6. Αμπελογιάννη Βάσω, εργ. νοσοκομείου, συνδικαλίστρια ΑΔΕΔΥ 
7. Παπαδόπουλος Πέτρος, δικηγόρος 
8. Παππάς Νίκος, τεχν. μηχανικός 
9. Καραμπίκας Ηλίας, λογιστής, 
10. Ναξάκης Χάρης, καθηγητής ΑΕΙ 
11. Χριστοδούλου Πάνος, ιατρός, 
12. Μουλιανίτης Αιμίλιος, μαθηματικός 
13. Παναγιωτόπουλος Χάρης, Συντ. έμπορος 
14. Κλεισιάρη Βασιλική, πολιτ. μηχανικός 
15. Καραγιώργος Δημήτριος , βιοχημικός, συνδικαλιστής ΑΔΕΔΥ 
16. Τσίρου Μαρία, καθηγήτρια γαλλικών 
17. Ευταξίας Αριστείδης, Συν/χος ΔΕΗ 
18. Μποχώτης Γιάννης, εργαζ.ΤΕΙ 
19. Παπανικολάου Παναγιώτα, καθηγ.μουσικής 
20. Χασκής Φίλιππος, κτηνοτρόφος 
21. Νάκος Δημήτρης, ιδιωτ. υπάλληλος 
22. Σέβη Μαρία, δικηγόρος, 
23. Κατσιμπόκης Μιχάλης, μηχανολ.μηχανικός 
24. Σωτηρίου Αλεξάνδρα, Συν/χος δασκάλα 
25. Καλαμπούκη Βιργινία, καθηγήτρια 
26. Κώτση Ευαγγελία, μαθηματικός, 
27. Πανάγου Άννα, τραπεζική υπάλληλος 
28. Τριάντος Ευάγγελος, νηπιαγωγός 
29. Καττής Μιχάλης, αγρότης 
30. Πετσιμέρη Χρύσα, δικηγόρος 
31. Σταμούλη Ιφιγένεια, Συν/χος καθηγήτρια 
32. Κάσιου Αποστολία, ιδιωτ. υπάλληλος 
33. Σταμούλης Δημήτρης, Συν/χος καθηγητής 
34. Σκούρας Βαγγέλης, τεχν. μηχανικός 
35. Χονδρός Λεωνίδας, πτηνοτρόφος 
36. Δήμου Οδυσσέας, Συν/χος γεωπόνος 
37. Πάλλας Θωμάς, δικηγόρος, 
38. Μπανιά Ζωή, Συν/χος έμπορος 
39. Παπαϊωάννου Σταύρος , Συν/χος ΔΕΗ 
40. Ντόκορος Βαγγέλης, ιδιωτ.υπάλληλος 
41. Πανταζή Μελίντα, επιπλοποιός 
42. Μάγγου Βαρβάρα, δασκάλα 
43. Πιστιώλη Νίκη, φοιτήτρια, 
44. Φίλιππας Γιώργος, ελ.επαγγελματίας 
45. Παπαδημητρίου Όλγα, ιδιωτ. υπάλληλος 
46. Παπαποστόλης Γιώργος, επιγραφοποιός 
47. Τρομπούκης Δημήτριος, Συν/χος 
48. Βίτσιου Νικολέττα, δασολόγος 
49. Χούσος Δημήτρης, αρχιτεκτ.τοπίου 
50. Γρέβιας Δημήτρης, οικονομολόγος 
51. Σάλλας Λάμπρος, Συν/χος ΙΚΑ 
52. Λιανού Ερμιόνη, ελ.επαγγελματίας 
53. Καψάλας Γιώργος, Συν/χος 
54. Τριαντάφυλλος Δημήτρης, μουσικός 
55. Πιστιώλης Σταύρος, λογιστής 
56. Χασκής Γιώργος, κτηνοτρόφος 
57. Μιάμης Βασίλης, Συν/χος ΙΚΑ 
58. Νασιούλας Αλέξανδρος, αγρότης 
59. Πάνου Χρήστος, επιχειρηματίας 
60. Ζώης Βασίλης, ελαιοχρωματιστής 
61. Ψυχογιός Γιάννης, Συν/χος καθηγητής 
62. Μουλιανίτης Βασίλης, εκπαιδευτικός 
63. Τζαχρήστα- Καραμπίκα Ρένα, οικοκυρά 
64. Σαντουρτζόγλου Όλγα, νοσηλεύτρια 
65. Μάνου-Λυκάκη Ευαγγελία, ξενοδόχος 
66. Τσώλα Δήμητρα, ιδιωτ.υπάλληλος 
67. Μυτικιώτης Χρήστος, Συν/χος 
68. Κλεισιάρης Αθανάσιος, ηλεκτρολόγος 
69. Στρατής Θρασύβουλος, αγρότης 
70. Πεσλή Ελισάβετ, πτηνοτρόφος 
71. Γεωργάκη Κατερίνα, Συμβολαιογράφος 
72. Σκαμνέλος Σπύρος, υπάλλ.αρχαιολογίας 
73. Μυτικιώτη Βικτωρία, αγρότισσα 
74. Παππάς Χρήστος, Συν/χος 
75. Χασκή Φωτεινή, ιδιωτ. υπάλληλος 
76. Αναστασόπουλος Δημήτριος, Συν/χος 
77. Παπαθανασίου Ντίνα, ιδιωτ. υπάλληλος 
78. Γεωργίου Κων/νος, Συν/χος εκπαιδευτικός 
79. Παπαϊωάννου Χρήστος, ιδ.υπάλληλος 
80. Κιτσαντάς Λεωνίδας, μαρμαράς 
81. Κοσμάς Χριστόφορος, αγρότης 
82. Παπαζώη Λίτσα, Συνταξιούχος 
83. Σπύρου Ευδοξία, Συνταξιούχος 
84. Τριάντος Σωτήρης, ιδιωτ.υπάλληλος 
85. Μποχώτη Γεωργία, εργαζ.νοσοκομείου 
86. Γκαρτζώνης Γιώργος, αγρότης 
87. Κοίλια Ευδοξία, ιδιωτ.υπάλληλος 
88. Τσίτρα Καλλιόπη, εργαζόμενη ΤΕΙ 
89. Πανούτσος Γιώργος, μηχανικός 
90. Μπασιούκας Βασίλειος , Συν/χος τραπεζικός 
91. Πανούτσου Λίτσα, οικοκυρά 
92. Κάκαλη Αναστασία, εκπαιδευτικός 
93. Παππάς Σπύρος, Συντ/χος 
94. Νικολάου Διομήδης, καθηγητής 
95. Παππά Ευαγγελία, καθηγήτρια αγγλικών 
96. Θεοδωρακόπουλος Χρήστος, γυμναστής 
97. Νταβαρίνου Ειρήνη, Συν/χος εκπαιδευτικός 
98. Μπετσιμέας Δημήτρης 
99.Νάκος Χρήστος, Συν/χος 
100. Παπακώστα Αναστασία 
101. Παπαρίζος Χρήστος 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης