Β. Τσίρκας: Μαζί για την Ήπειρο των ονείρων μας!


Χαιρετισμός του Βασίλη Τσίρκα βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στην παρουσίαση της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα. 



Στον χαιρετισμό  του ο κ. Τσίρκας επισήμανε:

Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, στην παρουσίαση της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα.

 Σε μια συγκυρία που η χώρα αλλάζει σελίδα και εξέρχεται οριστικά από την κρίση και την επιτροπεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη νέα εποχή, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη στήριξη της υπαίθρου, ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τον φασισμό.

Το αυτοδιοικητικό τοπίο στη χώρα μας έχει αλλάξει μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη» από τη σημερινή Κυβέρνηση. Πέρα από τη θεσμοθέτηση του δίκαιου και δημοκρατικού εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, προβλέπονται μια σειρά παρεμβάσεων που ενδυναμώνουν τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης τόσο σε δημοτικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.

Η νέα παράταξη που δημιουργήθηκε μέσα από τη σύμπραξη δύο υφιστάμενων παρατάξεων και την περαιτέρω διεύρυνση στη βάση ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου, αποτελεί μια σοβαρή πρόταση για την αλλαγή πορείας στην περιφέρεια Ηπείρου.

Η Ήπειρος βρίσκεται μπροστά σε πολύ σημαντικές προκλήσεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται με παλαιοκομματικές και καθεστωτικές νοοτροπίες.


Η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα έχει τα εφόδια εκείνα, ώστε να μπορέσει να πείσει τους πολίτες ότι η δική της εναλλακτική πρόταση μπορεί να δώσει στην Ήπειρο αναπτυξιακή ώθηση και να στηρίξει πρωτοβουλίες για την προστασία της κοινωνικής πρόνοιας, των δικαιωμάτων των πολιτών, της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με το κάλεσμα του Γιώργου Ζάψα προς όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, δημιουργείται σε ολόκληρη την Ήπειρο μια νέα δυναμική για ένα προοδευτικό πόλο γύρω από τον οποίο μπορούν να συσπειρωθούν ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις και ενεργοί πολίτες.

Αυτήν την προσπάθεια της νέας περιφερειακής παράταξης θα την στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Γιώργο Ζάψα και στους υποψηφίους των συνδυασμών του και στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου.

Μαζί για την Ήπειρο των ονείρων μας!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης