Είδαν φως τα ιστορικά μνημεία της Πρέβεζας!


- Όταν υπάρχει συνεργασία για το καλό του τόπου... 

Όταν υπάρχει συνεργασία για το καλό του τόπου υπάρχει και αποτέλεσμα.
Όταν αυτή η συνεργασία έχει ως μοναδικό σκοπό την προάσπιση του πολιτισμού, τότε σίγουρα θα αποδώσει θετικά.



Όταν σε μια συνεργασία μοναδικός σκοπός είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορίας του τόπου τότε σίγουρα θα γίνει αποδεκτή από την κοινωνία και θα αξιολογηθεί θετικά.

Μια τέτοια συνεργασία προέκυψε μεταξύ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα», του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων της πόλης την οποία είδε θετικά και ο Δήμος.

Και το αποτέλεσμα; Σαφώς επιτυχημένο.
Πρόκειται τον φωτισμό των μνημείων, των ιστορικών χώρων, των αγαλμάτων, των κτιρίων κ.λπ., που αποτελούν το ιστορικό παρελθόν της Πρέβεζας με τις αλήθειες και τους μύθους της.

Και όπως επισημαίνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα», «αποτελούν μέρος της ταυτότητας κάθε τόπου και είναι ένα καθρέφτισμα του εαυτού μας, που δεν αφορά μόνο το παρελθόν, αλλά το παρόν και το μέλλον».

Συγκεκριμένα φωτίστηκαν, το μνημείο του Καρυωτάκη στο Βαθύ, μια πόρτα αξιοθέατο στην οδό Χρ. Κοντού, το καμπαναριό του Αγ. Αθανασίου, το μνημείο φονευθέντων κατοίκων της πόλης στην Λ. Ειρήνης, το μνημείο του Ναύτη, το κάστρο του Παντοκράτορα, το μνημείο πεσόντων στο κάστρο του Αγ. Ανδρέα, το κτήριο της Εθνικής Τράπεζας, η πόρτα οικίας που στεγαζόταν το Γαλλικό Προξενείο στην οδό Νίκης, ο ενετικός πύργος του Ρολογιού.

Και όπως υπογραμμίσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα», «Η διάσωση, η αποκατάσταση, η συντήρηση και η διατήρησή τους σε άριστη κατάσταση είναι καθήκον και χρέος του κράτους και των τοπικών θεσμών υλοποιούμενα με πράξεις και όχι με λόγια.

»Ο σεβασμός και η προστασία τους είναι υποχρέωση όλων μας και από την εικόνα τους κρίνεται κάθε τοπική κοινωνία.
»Επαινούμε και ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων και τον Πρόεδρό τους για την σημαντική και αθόρυβη προσφορά τους στην αστική αισθητική της ιστορίας της πόλης μας».

 http://www.pamepreveza.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ