Πανήγυρις του Οσίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα


Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, το απόγευμα, ετελέσθη Μέγας Εσπερινός επί τη μνήμη του εξ Άρτης Οσίου Μαξίμου του Γραικού, στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου, στην Άρτα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Kαλλινίκου.



Ο επιχώριος Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών, για την τιμητική παρουσία του στην Πανήγυρη. 

Επίσης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την συμβολή του στα έργα Πολιτισμικού-Θρησκευτικού χαρακτήρα, αρμοδιότητας Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, πού αποπερατώθηκαν και απορροφήθηκε η πίστωση, (συνολικό κόστος απορρόφησης 379.000,00 ευρώ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο Λόγο και ανεφέρθη στους αγώνες και στον πόθο του Οσίου Μαξίμου του Γραικού για τον Χριστό και για το Γένος των Ελλήνων.

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού, ετέθη εις προσύνησιν το Ιερό Λείψανο του Οσίου Μαξίμου του Γραικού.

 Μαζί με την μνήμη του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, τελείται την ίδια ημέρα και η Σύναξις της Παναγίας της Παραμυθίας, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον εν Άρτη Ναό του Αγίου Μαξίμου.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ