Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλίνικου


«Αδελφοί μου εν Κυρίω αγαπητοί» …

πλημυρίζει σήμερα η ψυχή του ανθρώπου από το Θείο φως της «ελαχίστης» Βηθλεέμ. Το φως εκείνο, πού είχε απλωθεί τότε, στο σπήλαιο. Όλοι και όλα, την μεγαλειώδη αυτή νύκτα, φωτίζονται και ψάλλουν μαζί με τούς αγγέλους του ουρανού τον Ύμνο:



«Δόξα σοι τω δείξαντι το φως, δόξα εν υψίστοις Θεώ, και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία» και περιμένουν σε κάθε γωνιά της γης, να απλωθεί η πολυπόθητη ειρήνη, η αγάπη, το φως και η χαρά να σταματήσει το άγχος, η βία, η κάθε συμφορά και να έλθει στην γη η ευλογία του Θεού.

Χρόνια και χρόνια, νοσταλγούσε η πληγωμένη, από την αμαρτία και τα πάθη, ανθρωπότητα, να δει, μέσα στο πυκνό και αφόρητο σκοτάδι, μιας αξημέρωτης νύκτας, κάποια ακτίνα θείου φωτός να ακούσει ένα χαρμόσυνο μήνυμα, από τα ύψη του ουρανού.

Ήλθε η ώρα, να σκιρτήσει η ψυχή του ανθρώπου και να θεραπευθεί η πληγωμένη καρδιά του όταν οι στρατιές των αγγέλων του Θεού πλημμύρισαν τον γαλήνιο και γαλάζιο ουρανό της άσημης τότε Βηθλεέμ και τον γέμισαν με ουράνιο φως και θείες μελωδίες.

Έφεραν οι άγγελοι, με την εναρμόνια μελωδία τους, το μήνυμα του ουρανού στους απλοϊκούς ποιμένες, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα: «…και είπεν αυτοίς ο άγγελος μη φοβείσθε ιδού γάρ ευαγγελίζομαι υμίν χαράν μεγάλην, ήτις έσται παντί τω λαώ, ότι ετέθη υμίν σήμερον σωτήρ, ως έστι Χριστός Κύριος...».

Έγιναν τότε, οι απλοϊκοί αυτοί ποιμένες, οι πρώτοι ευλαβείς προσκυνητές του Θείου Βρέφους ενώ οι άγγελοι εξακολουθούν μελωδικά και ακούραστα, να ψάλλουν τον ύμνο της ευδοκίας του Θεού. «Δόξα εν υψίστοις Θεώ, και επί γης ειρήνη…»

Το φως αυτό της Βηθλεέμ έρχεται και σήμερα, να φωτίσει και να βοηθήσει τον άνθρωπο, να λυτρωθεί από τα φοβερά και αλλεπάλληλα δεινά της πρόσκαιρης ζωής. Ο άνθρωπος θα λυτρωθεί, όταν αντηχήσει, στα βάθη της ψυχής του, η φωνή του γλυκυτάτου Ιησού και μάθει την χριστιανική αλήθεια, την οποία φροντίζει, να τηρεί πιστά, στην ζωή του.

Τότε, φως υπερκόσμιο και χαρά ανεκλάλητη, θα πλημμυρίσουν τον εσωτερικό του κόσμο. Τότε, ο άνθρωπος θα πορεύεται αταλάντευτος και δυνατός, για τον σπουδαίο και άγιο προορισμό του.

Ας γονατίσουμε λοιπόν, αδελφοί μου, μπροστά στην αγιασμένη Φάτνη και τα χείλη όλων, ας ψάλλουν τον αγγελικό ύμνο «Δόξα σοι τω δείξαντι το φως, δόξα εν υψίστοις Θεώ, και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία», παρακαλώντας τον γεννηθέντα Βασιλέα του σύμπαντος κόσμου, να στείλει το ανέσπερο φως της Βηθλεέμ, το οποίο, θα παραμερίσει κάθε εμπόδιο από τον δρόμο της ζωής μας, ιδιαίτερα των νέων και των ξενιτεμένων. Διάπυρος προς τον Νηπιάσαντα Κύριον ευχέτης σας»

Ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης