Πινακίδες σήμανσης... από τον προηγούμενο αιώνα !!


Εικόνες μαρασμού και εγκατάλειψης η εικόνα των πινακίδων και μονοπατιών στην Δημοτική ενότητα Τετραφυλίας του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη

Πόσα χρόνια άραγε χρειάζονται για να αντικατασταθούν και να αποσυρθούν οι πινακίδες! Αυτό αναρωτιούνται οι κάτοικοι της περιοχής (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)




Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια από την εφαρμογή του Καλλικράτη και ακόμα βρίσκονται στη θέση τους για να μας θυμίζουν ότι τίποτα δεν άλλαξε σε αυτόν το τόπο.

Εικόνες μαρασμού και εγκατάλειψης!

Πινακίδες σήμανσης... πινακίδες μονοπατιών και μονοπάτια που χρηματοδοτήθηκαν από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις δεκαετίες του 80 και 90 και έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους! Τι κρίμα! Καμιά φροντίδα για συντήρηση και αξιοποίηση...!

Είναι καιρός να συντηρηθούν, να τα αναδειχθούν και να ενταχθούν και αυτά στο Epirus Trail το οποίο άρχισε να σχεδιάζεται το 2015 από την Περιφέρεια Ηπείρου.


Βασίζεται και αναδεικνύει τις παλιές οδικές αρτηρίες, μέσω των οποίων οι Ηπειρώτες μετακινούνταν για αιώνες στην ενδοχώρα, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ή το εξωτερικό. Είναι το μεγαλύτερο μονοπάτι που δημιουργείται σήμερα στη χώρα μας, με μήκος 370 χλμ, και το οποίο με τη σταδιακή του πιστοποίηση θα συνδράμει περαιτέρω στην αναβάθμιση του πεζοπορικού και γενικότερα του εναλλακτικού τουρισμού.

Πρέπει και τα δικά τους μονοπάτια να συνδεθούν με αυτό! Ήδη κάτοικοι της περιοχής στείλανε αίτημα στην Περιφέρεια Ηπείρου να ενταχθούν στο Epirus Trail.

Ας ελπίσουμε επισημαίνουν οι κάτοικοι οτι οι αρμόδιοι έστω και μετά απο τόσα χρόνια θα ευαισθητοποιηθούν και θα πράξουν το αυτονόητο και για τις πινακίδες και για τα μονοπάτια!

Οι πληροφοριακές πινακίδες σήμανσης πάσης φύσεως αλλά και καθορισμού των ορίων των δήμων και δημοτικών Ενοτήτων μιας περιοχής θεσπίστηκαν για να διευκολύνουν τους οδηγούς και τους επισκέπτες οι οποίοι επιθυμούν σε συνάρτηση με χρήση οδικών χαρτών να προσανατολιστούν και να μεταβούν με εγκυρότητα στους τόπους προορισμού των.

Παρατηρείται όμως το φαινόμενο αυτές να μην αντικαθίστανται όταν καταργούνται ή αλάζουν τα όρια και οι ονομασίες δήμων και κοινοτήτων με αποτέλεσμα πολλοί να μπερδεύονται και να μην γνωρίζουν που βρίσκονται και που κινούνται.

Αυτό παρατηρείται σε πολλές περιοχές και είναι ενα ακόμη δείγμα αδιαφορίας των τοπικών αρχών δείκτης πολιτισμού, αλλά και έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες. Προβάλετε έτσι μια εικόνα μαρασμού και εγκατάλειψης.









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ