Άρτα: Επιστολή για επικίνδυνη μετακίνηση προς Πανεπιστημιούπολη


Επιστολή προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Αρταίων που αναφέρεται στην πρόσβαση προς την Πανεπιστημιούπολη Άρτας, απέστειλαν οι Σχολές Γεωπονίας, Μουσικών Σπουδών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, η οποία συνοδεύεται με τα σχετικά πρακτικά συνελεύσεων. 
 


 Με την επιστολή γίνεται λόγος για προβληματική όσο και επικίνδυνη μετακίνηση, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους, ενώ καίριες είναι οι επισημάνσεις προς διευκόλυνση της ακαδημαϊκής κοινότητας, των φοιτητών και των πολιτών.

Αναφέρεται στην επιστολή: «Στην Πανεπιστημιούπολη Άρτας (περιοχή Θανασαίικα, Κωστακιών, Άρτας) εδρεύουν τρεις Σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τα αντίστοιχα Τμήματα: Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Μουσικών Σπουδών και Γεωπονίας.

Στο πλαίσιο αυτό πολλές εκατοντάδες άνθρωποι, φοιτητές και προσωπικό, μετακινούνται καθημερινά από και προς το χώρο αυτό. Εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλα ΙΧ και ΔΧ μηχανοκίνητα μέσα, ένας μεγάλος αριθμός μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, κυρίως φοιτητών, επιλέγει για τις μετακινήσεις αυτές ποδήλατο, ακόμα και βάδισμα. Μάλιστα ο αριθμός αυτός βαίνει διαρκώς αυξανόμενος.

Η ασφάλεια της μετακίνησης προς την Πανεπιστημιούπολη είναι ιδιαίτερα προβληματική και σχεδόν επικίνδυνη για τους εξής λόγους: Ο δρόμος που ξεκινά από την Πανεπιστημιούπολη συναντά κάθετα την επαρχιακή οδό Σαλαώρας -Άρτας σε σημείο όπου τα οχήματα αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα, λόγω της ευθείας χάραξης.

Η βλάστηση στα εκατέρωθεν αγροτεμάχια δημιουργεί προβλήματα ορατότητας. Η υφιστάμενη διαγράμμιση επί του οδοστρώματος, που επιτρέπει την ρύθμιση της ροής της κίνησης των οχημάτων που έρχονται στην Πανεπιστημιούπολη από την Άρτα, είναι πλέον δυσδιάκριτη από τη φθορά. Η σήμανση του χώρου εξακολουθεί να αναφέρεται στο ΤΕΙ Ηπείρου, με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση.

Με την παρούσα επιστολή, όπως προκύπτει μέσα από τις σχετικές αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των ακαδημαϊκών δομών που φιλοξενούνται στην Πανεπιστημιούπολη Άρτας, θα θέλαμε να ζητήσουμε την παρέμβασή σας προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των ως άνω συνθηκών, στο πλαίσιο του προγραμματισμού τεχνικών έργων. Πιο συγκεκριμένα, προτείνουμε τα ακόλουθα:

Αντικατάσταση πινακίδων σήμανσης με αναφορά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Δημιουργία κόμβου και διαπλάτυνση επί της επαρχιακής οδού Σαλαώρας-Άρτας, στο σημείο όπου αυτή συναντά την οδό που οδηγεί προς την Πανεπιστημιούπολη Άρτας.

Εναλλακτικά, θα μπορούσε να εξεταστεί η εγκατάσταση ειδικών σημάνσεων ασφαλείας ή άλλη παρέμβαση που να βελτιώνει την ασφάλεια των μετακινούμενων. Δημιουργία πεζοδρομίου καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής από τους Κωστακιούς έως την είσοδο της Πανεπιστημιούπολης Άρτας.

Δημιουργία ποδηλατοδρόμου από την πόλη της Άρτας έως την είσοδο της Πανεπιστημιούπολης Άρτας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ευγενική σας προσοχή και ευελπιστούμε σε θετική ανταπόκριση, επ’ ωφελεία των ακαδημαϊκών δομών της Άρτας, αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντος».

Υπογράφουν οι Κοσμήτορες των Σχολών, Γεωπονίας Γιάννης Λ. Τσιρογιάννης, γεωπόνος-γεωργικός μηχανικός MSc PhD-αναπληρωτής καθηγητής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Χρυσόστομος Στύλιος- καθηγητής, Μουσικών Σπουδών Μαρία Ζουμπούλη-αναπληρώτρια καθηγήτρια

 http://www.taxydromosartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης