H Μαριλένα Δρούγκα χήρα του αείμνηστου Γεωρ. Παπαγεωργίου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ


Με επιστολή του ο "Χ.Α." στην εφημερίδα "Μαχητής της Άρτας", η οποία δημοσιεύθηκε χθες, σημειώνει ότι «η κ. Μ. Παπαγεωργίου θα είναι υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Άρτα».



Το πλήρες κείμενο της επιστολής η οποία αναρτήθηκε με τον κεντρικό τίτλο έχει ως εξής:

Κύριε διευθυντά,

Είμαι από τους φανατικούς αναγνώστες της εφημερίδας σας και παραδοσιακός οπαδός της ΝΔ, που τον συνέδεε στενή προσωπική φιλία με τον αείμνηστο Γιώργο Παπαγεωργίου. Και δεν σας κρύβω ότι χάρηκα ιδιαίτερα που η γυναίκα του κ. Μαριλένα Δρούγκα(*) θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Ωστόσο θα ήθελα να συγχαρώ τον «Μ» που με το δημοσίευμα της 14ης Ιουνίου 2018 προέβλεψε πρώτος το γεγονός…. Από το άλλο μέρος φαίνεται ότι ο συνεργάτης σας κ. Αντώνης Κολιάτσος, εκτός από έγκυρος αρθρογράφος είναι και… δαιμόνιος πολιτικός ρεπόρτερ. Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται ότι από τον Ιούνιο 2018 στο άρθρο του στον «Μ»(14-06-2018) προέβλεψε «ότι η κ. Μαριλένα Δρούγκα, χήρα του Γεωρ. Παπαγεωργίου πρώην υφυπουργού υγείας επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, θα είναι στο τοπικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ».

Και εδώ θα πρέπει να επισημάνω ότι η «πρόβλεψη» προέκυψε όταν ο αρθρογράφος αναλύοντας τη σημειολογία των όσων διαδραματίστηκαν στο ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου Γεωρ. Παπαγεωργίου στο καφέ «Βυζάντιο»(13-05-2018) την συνέδεσε με κάποιες έγκυρες σχετικές πληροφορίες του που φαίνεται να του …βγαίνουν.

Βέβαια, πολύ αργότερα, προ μηνός περίπου, σε μερίδα του Κυριακάτικου Αθηναϊκού τύπου αλλά και σε κάποια τοπικά έντυπα που την αναπαρήγαγαν, γράφτηκε ότι «η κ. Μ. Παπαγεωργίου θα είναι υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Άρτα». Κάτι που επιβεβαιώνεται πλήρως και από μεταγενέστερα δημοσιεύματα στον Αρτινό τύπο, που έφεραν την κ. Μ. Παπαγεωργίου να έχει νοικιάσει πολιτικό της γραφείο σε κεντρικό σημείο της πόλης και να πυκνώνει τις επαφές της με τα στελέχη του εκλιπόντος συζύγου της.

Όμως, εκείνο που έρχεται να δέσει με την ανωτέρω πρόβλεψη του κ. Κολιάτσου και πολιτικά εντυπωσιάζει, είναι τα …σημειολογικά της παρουσία της κ. Μ Παπαγεωργίου κατά την εδώ πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Η οποία παρουσία της, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες δικές μου πληροφορίες, συνδέθηκε και με την προσωπική επιθυμία του Αρχηγού του κόμματος. Είναι κάτι που, τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων, καθιστά τη συμμετοχή της στο τοπικό γαλάζιο ψηφοδέλτιο περισσότερο πιθανή αν όχι βέβαιη.

Εξ’ άλλου, αν αναλύσει κανείς τη σημειολογία της οικειότητας που απέπνεαν κάποια στιγμιότυπα με τον Αρχηγό και κυρίως ορισμένα φωτογραφικά εσταντανέ τους κατά την εδώ επίσκεψή του (βλ. την παρατιθέμενη φωτό), μπορεί να θεωρήσει την εν λόγω υποψηφιότητα και ως βέβαιη. Και αυτό, παρά τον κανόνα ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν βεβαιότητες….

Τέλος οι πιο κάτω, όλως ενδεικτικές περικοπές από το τότε σχετικό άρθρο του κ. Κολιάτσου:

. «…Από το άλλο μέρος, η ιδιαίτερα κολακευτική αναφορά όλων των ομιλητών στην κυρία Μαριλένα, χήρα του αείμνηστου Γιώργου Παπαγεωργίου, πέρα από την εκτίμηση και τη συμπάθεια που εξέφραζε προς το πρόσωπό της, παράλληλα είχε και την πολιτική σημειολογία της, η οποία δεν διέφυγε της προσοχής των περισσοτέρων[…].

. Ειδικότερα, για τους περισσότερο υποψιασμένους και ίσως καλύτερα πληροφορημένους η διακομματική σύνθεση της εκδήλωσης, η μεγάλη άνεση με την οποία η οικοδέσποινα κινούνταν μεταξύ των παρισταμένων πρωτοκλασάτων γαλάζιων πολιτικών, ο τρόπος με τον οποίο δεχόταν και ανταπέδιδε τις συλλυπητήριες φιλοφρονήσεις των παρόντων και το ιδιαίτερα θερμό μήνυμα της πρώην υπουργού κ. Ντόρας Μπακογιάννη, απετέλεσαν σοβαρές ενδείξεις για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά της κ. Παπαγεωργίου στο τοπικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ[…].

. Κατά τις εκτιμήσεις έμπειρων πολιτικών παρατηρητών, «την κ. Παπαγεωργίου δεν φαίνεται να την αφήνει αδιάφορη η επιθυμία και εντεύθεν η προσπάθεια για την πραγμάτωση του έργου που ο αείμνηστος σύζυγός της είχε σχεδιάσει και αρχίσει να υλοποιεί για την Άρτα και που δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει[…].

. Μάλιστα, σύμφωνα με άριστες πληροφορίες του γράφοντος, άνθρωποι του στενού της περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων και ισχυροί πολιτικοί φίλοι του συζύγου της, φέρονται να την ενθαρρύνουν για μια τέτοια κίνηση.

Οι οποίοι, μάλιστα, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους υποστηρίζοντας την κάθοδό της στην πολιτική, πέρα από την επικαλούμενη ισχυρή προσωπικότητα και την εμπειρία που η ίδια απέκτησε ως συμβία και επί σειρά ετών συνεργάτιδα του αείμνηστου Αρτινού πολιτικού, επισημαίνουν, ότι: « η μεγάλη αναγνωρισιμότητα και η αποδοχή που απολάμβανε ο εκλιπών από το ευρύτερο Αρτινό και ελλαδικό πολιτικό-κομματικό κοινό και περισσότερο οι ουσιαστικές προσβάσεις του στα υψηλά κλιμάκια της γαλάζιας Πειραιώς και η στενή διαπροσωπική σχέση της ίδιας με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη(*), που συνολικά κληροδοτήθηκαν από τον σύζυγό της, είναι μόνο ορισμένα από τα ισχυρά ατού που διαθέτει προκειμένου να προχωρήσει στο εγχείρημα και να επιτύχει τον στόχο της....».

Νομίζω πως έρχονται να ενισχύσουν το αληθές των πιο πάνω επισημάνσεών μου.


Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Με εκτίμηση

«Χ.Α»


(*) σύμφωνα με πληροφορίες που είναι απολύτως εξακριβωμένες, η κυρία Μ. Παπαγεωργίου είναι μεταξύ των εξ’ απορρήτων συνεργατών της πρώην ΥΠ.ΕΞ κ. Ντόρας Μπακογιάννη με καθημερινή παρουσία στο πολιτικό γραφείο της.

 http://www.maxitisartas.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης