Άρτα: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ


Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνονται από σήμερα Παρασκευή έως και τη Δευτέρα υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης υπέρ των δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων των ατόμων με αναπηρία.



Οι δράσεις διοργανώνονται από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Αρταίων, το Οικοτροφείο «Αίολος» της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (ΕΨΕΠ), το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Αγκαλιά» του Συλλόγου Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία, το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Αγία Θεοδώρα» του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με ειδικές ανάγκες, το Ειδικό Σχολείο Άρτας και τους εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού Άρτας.

Οι δράσεις ξεκινούν σήμερα Παρασκευή με δίωρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω προβολής ταινίας μικρούς μήκους και βιωματικών παρεμβάσεων και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου θα βρίσκονται όλοι οι φορείς από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Μεταξύ άλλων η δράση περιλαμβάνει δημιουργία κολάζ, εκπαιδευτικά και διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργία του τείχους των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων που δυσχεραίνουν την ένταξη και την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από το Μουσικό Σχολείο Άρτας και συμμετέχει η Φωτογραφική Ομάδα Άρτας ΦωτΟΑρτ.

Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τους φορείς ΑμεΑ της περιοχής για την υφιστάμενη κατάσταση στην Άρτα και τους τρόπους βελτίωσης των υποδομών και της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία.

Συμμετέχουν ακόμη: Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Νομού Άρτας, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών Β.Δ Ελλάδας/Παράρτημα Άρτας, Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Άρτας, Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Άρτας, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης και το ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης