Οι φυσικές ομορφιές που περιβάλλουν τα Πράμαντα


Ένα εντυπωσιακό τοπίο στα Τζουμέρκα 

Ένα οδοιπορικό στα Τζουμέρκα, σίγουρα κρύβει πολλές συγκινήσεις για τον ταξιδιώτη. Το μοναδικό τοπίο σε συνάρτηση με την άγρια ομορφιά συνθέτουν ένα εκπληκτικό παζλ. Και κομμάτι αυτού, σίγουρα αποτελούν και τα Πράμαντα. (- Δείτε τις φωτογραφίες)



Ένα γραφικό μαστοροχώρι -όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν-φωλιασμένο στην αγκαλιά των Τζουμέρκων  και χτισμένο αμφιθεατρικά (σε υψόμετρο 840μ.), στους πρόποδες της επιβλητικής κορυφής Στρογγούλας (2.107 μ.).

Τα Πράμαντα είναι ένα σχετικά δυσπρόσιτο χωριό, ωστόσο τόσο το ίδιο ως οικισμός, όσο και η περιοχή γύρω από αυτόν, ανταμείβει με το παραπάνω τον επισκέπτη.

Πρόκειται, για το μεγαλύτερο σε πληθυσμό χωριό στα Τζουμέρκα και απέχει 65χλμ. από τα Γιάννενα και 70χλμ. από την Άρτα. Τα Πράμαντα πλαισιώνονται από τους συνοικισμούς Τσόπελα και Χριστοί, ενώ στο χωριό λειτουργούν πολλές υπηρεσίες, κέντρο υγείας, σχολεία, καταστήματα, ταβέρνες, καταλύματα κ.α.

Στα αξιοθέατα του είναι η κεντρική πλακόστρωτη πλατεία του με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, αλλά και η ιστορική βρύση Αράπης. Και βέβαια, το άγριο τοπίο που περιβάλλει το χωριό, καθώς και οι γύρω περιοχές θα σας συναρπάσουν εξίσου.







 

www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ